عربستان درحالی میزبان رئیس جمهور آمریکا و رئیس فیفا بود که براساس اعلام سازمان‌های حقوق بشری جان بیش از ۳۰۰ هزار کارگر خارجی برای ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی ۲۰۳۴ در خطر است.
، نشریه اتلتیک انگلیس امروز(چهارشنبه) در گزارشی می‌نویسد که در پشت پرده ماجرای دیدار دونالد ترامپ و جیانی اینفانتنیو، رئیس فیفا با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی «سهل انگاری مطلق» جان «هزاران کارگر جام جهانی ۲۰۳۴» را به خطر می‌اندازد.کشته شدن ۴۸ کارگر در عرض چند ماه از کشورهای بنگلادش، هند و نپال در این کشور نشان می‌دهد که عربستان سعودی میزبان مرگباری برای کسانی است که در پروژه فیفا در جام جهانی مشارکت می‌کنند.

در ماه مارس گذشته نشریه گاردین گزارش داد که محمد ارشد، کارگر مهاجر پاکستانی، اولین مورد مرگ مشکوک در محل ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی است که از طبقه بالای ورزشگاه آرامکو سقوط کرد.چند ماه پیش ۱۰۰ فوتبالیست زن از ۲۴ کشور مختلف با امضای طوماری و ارسال به فیفا خواهان لغو قرارداد تجاری این نهاد فوتبالی با آرامکو سعودی به خاطر نقض حقوق زنان را شده بودند.
دیده‌بان حقوق بشر (HRW) گزارش می‌دهد که گزارش‌های مرگ مشکوک زیادی توسط خانواده‌های کارگران خارجی ارائه شده که عربستان دلیل مرگ آنها برای لاپوشانی گرمازدگی عنوان می‌کند.براساس گزارش این نهاد بین المللی، خانواده‌های کارگران هیچ اطلاعاتی در مورد آنچه واقعاً اتفاق افتاده ، ندارند و اغلب با تأخیرهای طولانی در بازگرداندن اجساد عزیزان خود یا دریافت هرگونه غرامت مالی مواجه می‌شوند.

سازمان‌های حقوق بشری رده بندی امنیت عربستان سعودی برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۳۴ را «حاد» می‌دانند اما برای برگزاری این تورنمنت میزان امنیت حداقل باید «متوسط» باشد.

فاجعه در عربستان؛ جام جهانی قربانی می‌گیرد؟

محمد السبیعی، کارشناس فوتبال عربستان می‌گوید که خبرهای مرگ مشکوک کارگران خارجی که در پروژه ساخت ورزشگاه‌های جام جهانی ۲۰۳۴ مشارکت می‌کنند غیرواقعی و سیاسی است تا چهره این کشور را قبل از میزبانی این تورنمنت بزرگ فوتبالی، سیاه نشان دهند.اما مایکل پیج، معاون سازمان دیده‌بان حقوق بشر در خاورمیانه می‌گوید که حوادث وحشتناک محل کار که منجر به کشته شدن کارگران مهاجر در عربستان دارای مدارک متقن است و باید زنگ خطری بزرگ برای مشاغل، طرفداران فوتبال و انجمن‌های ورزشی در جام جهانی۲۰۳۴ باشد.
نشریه اتلتیک گزارش می‌دهد که برای تامین امنیت جان کارگران، تماشاگران و زنان در جام جهانی ۲۰۳۴ باید نهادی بی‌طرف که زیرنظر فیفا یا دولت سعودی نباشند، پرونده را به دست بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید