دست دوستی آمریکا به روسیه

استاد ژئوپلیتیک دانشگاه معتقد است دست دوستی ترامپ به سمت پوتین یک فرصتطلبی خاص با اهداف خاص است؛ چراکه آمریکا هیچ وقت دنبال قدرتیابی روسیه نبوده و فروپاشی دوم روسیه آرزوی واشنگتن است.
«کیومرث یزدان پناه» در تحلیل خود درباره اینکه «با وجود گذشت سه سال از جنگ میان روسیه و اوکراین و فرجام نامشخص آن، اکنون شرایط بینالمللی با وجود رئیسجمهور جدید آمریکا دستخوش تغییراتی شده است، آینده این بحران و جنگ چگونه خواهد بود؟» گفت: یک جنگ خسته کننده. روسیه و اوکراین گرفتار جنگی خسته کننده و پردردسر شدهاند و استیصال ۲ کشور از ادامه این جنگ کاملا مشهود است. در عین حال آمریکا در حال بهرهبرداری از خستگی ۲ طرف درگیر جنگ بوده و هم روسیه و هم اوکراین ملعبه دست واشنگتن شدهاند.
وی تصریح کرد: ترامپ متوجه این نکته بسیار مهم شده که ادامه جنگ و درگیری برای مسکو و کییف سرتاسر ضرر و زیان در جنبههای مختلف بوده و همین مساله هر ۲ کشور را تشنه صلح نموده است و اگر روسیه و اوکراین خود به توافقی دوجانبه برای پایان جنگ برسند، بسیار بهتر از این است که به انتظار میانجی فرصتطلبی به نام آمریکا بنشینند.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: آمریکا و کشورهای اقتدارگرای اروپایی هرگز به فکر منافع و خیر و صلاح روسیه و اوکراین نیستند و هر ۲ جبهه متخاصم دنبال بهره برداری کثیف از این جنگ فرسایشی هستند. روند جنگ در سه سال اخیر به گونهای نبوده که طرفین به دنبال تحکیم دستاوردهای خود سماجت خرج بدهند.
یزدانپناه خاطرنشان کرد: یکی باید سران روسیه و اوکراین را متقاعد کند که تکلیف این جنگ دیگر در میدان نبرد تعیین نمیشود؛ بلکه باید در پشت میز مذاکره و گفتوگو حل و فصل شود. نقش سازمان ملل متحد برای پایان دادن به این جنگ بسیار تعیین کننده است و ورود کشورهایی مثل چین، هند، ایران، ترکیه و یا سازمان شانگهای که در اصل باید شانگهای یک جایی خود را به عنوان سازمان راهبردی نشان دهد.