• امروز پنج‌شنبه ، ۱ فروردین ۱۳۹۸
  • ۱٤ رجب ۱٤٤۰
  • Thu 21 Mar 2019












رییس‌جمهوری در پیام نوروزی به مناسبت حلول سال ۱۳۹۸ هجری شمسی، با ارائه فهرستی از کامیابی‌های سال گذشته و ناکامی‌ها و مشکلاتی که مردم با آن مواجه بودند، سال جدید را سال تصمیم‌گیری‌های نو، انسجام ملی و تلاش مضاعف خواند و تاکید کرد: تردید نکنید با تلاش مضاعف، به پیروزی می‌رسیم و از مشکلات عبور خواهیم کرد. متن کامل پیام نوروزی حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است: «بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله والصلاة علی رسول الله وعلی آله وصحبه السلام علیک یا امین الله فی ارضه و حجته علی عباده السلام علیک یا امیرالمؤمنین با سلام، درود، تحیت و شادباش به مردم فهیم سراسر کشور، ایرانیان خارج از کشور و همه ملت‌های همسایه‌ای که نوروز را گرامی می‌دارند؛ به‌ویژه به خانواده‌های عزیز شهدا، جانبازان عزیز و آزادگان و آنهایی که در این لحظه به...


حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در پیامی، نوروز را به ایرانیان و همه ملت هایی که این عید باستانی را جشن می گیرند، شادباش گفت. ، پیام رئیس جمهوری کشورمان به این شرح است: شادباش به همه ایرانیان و همه ملت‌های همسایه‌ای که #نوروز را گرامی می‌دارند؛ به‌ویژه آن‌هایی که در این لحظه به جای حضور کنار خانواده، در حال خدمت‌رسانی هستند. در سال گذشته، مردم از لحاظ معیشت با سختی‌های فراوانی مواجه بودند و همه تلاش دولت و کارگزاران نظام، کاهش این سختی‌ها و مشکلات بوده است و در سال جدید نیز با امید و تلاش بیشتر، ادامه خواهد داشت. دولت برنامه‌های جدید خودش را در اوایل سال جدید اعلام خواهد کرد. هدف ما آن است که کالاهای اساسی به مقدار کافی در اختیار مردم باشد. هدف ما این است که حقوق‌بگیران ثابت، در رنج و فشار کمتری باشند. کشاورزان عزیز...


نخستین بار که حضرت آیت ‌الله خامنه‌ای به طور رسمی نامی را برای یک سال برگزیدند، به پیام نوروزی ایشان در سال ۱۳۷۸ باز می‌گردد. از آن پس این مسئله به صورت یک سنت، همه ساله تکرار شد. نامگذاری سال‌های مختلف که از اول فروردین ۷۸ آغاز شد. رویکردی که تاکنون ادامه یافته و هر ساله نام مشخصی به عنوان شعار سال از سوی ایشان مطرح و دنبال می شود. رهبر انقلاب پس از حلول سال جدید شمسی، ضمن تبریک سال 98 راه حل مشکلات معیشت مردم را «رونق تولید» خواندند. 1378 عنوان این سال «امام خمینی (ره)» نامگذاری شد، به دلیل مصادف بودن صدمین سال تولد امام خمینی (ره) عنوان سال به نام ایشان برگزیده شد. 1379 عنوان سال «امام علی(ع) » نامیده شد، چون دو عید غدیر طی سال شمسی وجود داشت، نام امام علی(ع) برای سال انتخاب شد. 1380 «اقتدارملی و اشتغال‌آفرینی» عنوان این سال بود،...


ظریف: ایرانی‌ها اجازه نمی‌دهند دیگران درباره سرنوشت آن ها تصمیم بگیرندوزیر امور خارجه به مناسبت ۲۹ اسفند ماه روز ملی شدن صنعت نفت ایران نوشت: ایرانی‌ها هرگز اجازه نمی‌دهند که دیگران درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی در صفحه شخصی خود به مناسبت ۲۹ اسفند ماه روز ملی شدن صنعت نفت نوشت: این نخستین بار نیست که ایران برای استفاده از حق تعیین سرنوشتش، هدف قرار می‌گیرد. وی اضافه کرد: ۶۸ سال پیش در چنین روزی مجلس تحت رهبری مصدق، نخست‌وزیر انتخاب شده به صورت دموکراتیک، صنعت نفت ما را ملی کرد. کودتایی پس از آن رخ داد؛ ایرانی‌ها هرگز اجازه نمی‌دهند که دیگران درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند.


دادستان تهران گفت: احتمالا در سال آینده به شکایت از وزیر ارتباطات رسیدگی می شود. عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در مورد آخرین جزئیات از پرونده شکایت مدعی‌العموم و ۲ هزار اهوازی از وزیر ارتباطات اظهار کرد: رسیدگی به شکایت از وزیر ارتباطات در سال آینده انجام می‌شود. دادستان کل کشور: شخص وزیر ارتباطات باید پاسخگو باشد که چرا با دستورات رهبری مقابله می‌کند حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجعفر منتظری در همایش ملی پلیس، عدالت ترمیمی و پیشگیری از جرم بود که با انتقاد از عملکرد وزیر ارتباطات اظهار کرد: امروز فضای مجازی بستر ننگ‌آوری برای تحقق جرایم اخلاقی و مالی شده است. مردم گرفتار هستند، چه کسی مسئول است؟ خطاب من به شخص وزیر ارتباطات است و باید ایشان جوابگو باشد که برای پاک‌سازی فضای مجازی همکاری نکرده‌اند و مصوبات را اجرا نمی‌کنند. بازی کردن...


چهارشنبه ، ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت: ۲۳:۲۷
مصرف بیش از اندازه قندها با بدن چه می‌کند؟
امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم. به تدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند، کارخانجات مواد غذایی نیز روزبروز محصولات شیرین‌تری به بازار روانه می‌کنند و این سیکل معیوب پیوسته در حال چرخش است.
عادت کردن ذائقه به مواد شیرین که به طور معمول از دوران کودکی شروع می‌شود، عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان را به دنبال دارد. قند و ترکیبات حاوی قند، کالری زیادی برای بدن تامین می‌کنند، اما متاسفانه فاقد مواد مغزی لازم هستند. بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند.

باید توجه کرد که انواع مختلفی از قندها به طور طبیعی وجود دارند که شامل گلوکز، فروکتوز، لاکتوز، مالتوز و سوکروز هستند. برخی از انواع قندها به طور طبیعی در میوه‌ها و سبزی‌ها و سایر مواد غذایی یافت می‌شوند؛ مانند گلوکز، فروکتوز و لاکتوز. بسیاری از مواد غذایی که مصرف می‌شوند دارای شکر افزوده هستند و این نوع شکر برای افزایش طعم به محصولاتی که در کارخانه‌ها یا در خانه تولید می‌شوند، افزوده می‌شوند. مهم‌ترین منابع شکر افزوده، نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه‌های صنعتی، شیر و ماست با طعم میوه، شیر کاکائو، شیر شکلات، بستنی، ‌انواع کیک و شیرینی و شکلات‌ها هستند. در حقیقت شکر افزوده به عنوان عامل اصلی در بروز مشکلات سلامت معرفی شده است.

باید بدانیم که مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین موجب اضافه وزن و چاقی می‌شود. بنابراین برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، کل قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتر از شش قاشق چای‌خوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مانند عسل، مربا، بستنی، نوشابه و آب میوه، شیرینی و شکلات هم می‌شود. مصرف زیاد قند، شکر و مواد شیرین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

با توجه به ارتباط مستقیم بین مواد قندی و شیرین با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و مرگ و میر ناشی از آن، کمتر از ۱۰ درصد کل انرژی دریافتی روزانه باید از قندهای ساده (قند و شکر) تامین شود. برای دستیابی به این نکته مهم، زنان در روز نباید بیش از ۱۰۰ کالری (شش قاشق چای‌خوری) و مردان نباید بیش از ۱۵۰ کالری (۹ قاشق چای‌خوری) شکر مصرف کنند. منظور از این میزان، شکر استفاده شده در کل مواد غذایی مصرف شده در طول روز است.

باید بدانیم که مصرف زیاد قند، شکر و مواد شیرین خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. مقادیر زیاد قند و شکر سمومی را در بدن تولید می‌کند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان مخصوصا سرطان پانکراس می‌شود و وجود مقادیر بسیار زیاد قند در خون مانند آنچه در دیابتی‌ها مشاهده می‌شود، باعث تخریب سلول‌ها خواهد شد. همچنین مصرف زیاد قند، شکر و مواد شیرین خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد. مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین، کارایی انسولین در بدن را ضعیف می‌کند و موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت و یا انباشه شدن چربی در کبد می‌شود.

از طرفی باید به منابع پنهان قند در مواد غذایی توجه کنید. انواع سس‌ها، قهوه‌های فوری، نوشابه‌های گازدار، آب میوه‌های صنعتی، کمپوت‌ها، انواع شیرینی، شکلات و دسرهای آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند.

بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، باید توجه داشته باشیم که مصرف زیاد قند و شکر و مواد شیرین موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. بنابراین برای جلوگیری از پوسیدگی دندان مصرف مواد قندی و شیرین را کاهش دهید؛ چراکه میکروب‌های موجود در دهان از قند موجود در مواد قندی و شیرین استفاده کرده و آن را به اسید تبدیل می‌کنند و این اسید مینای دندان را حل کرده و پوسیدگی آغاز می‌شود. مواد شیرین و چسبنده مانند شکلات، پاستیل و تافی اثرات تخریبی بیشتری روی دندان‌ها دارند. باید به کودکان بیاموزیم که پس از مصرف مواد قندی و شیرین، دهان خود را با آب شست‌وشو دهند.

چند نکته کلیدی

- حتما برچسب مواد غذایی را بخوانید و غذاهای با درصد کم قند را انتخاب کنید.

- از میوه‌های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده استفاده کنید.

- نوشیدنی‌های بدون شکر و یا کم کالری مانند دوغ، آب و آب میوه‌های طبیعی بدون قند افزوده به جای نوشابه‌های گازدار خریداری کنید.

- از کیک‌های تهیه شده از غلات کامل یا نان شیرینی‌هایی که قند بسیار کمتری در آنها به کار رفته است بجای کیک‌های خیلی شیرین استفاده کنید.
کلمات کلیدی: چندثانیه - مصرف- قند 
نظرات
کد امنیتی را وارد کنید
 

کوتاه ترین خبرها در کوتاه ترین زمان
کاریکاتور
اینم وضعیت یک چهارم ایرانی‌ها!
Go to TOP