کمیته اضطرار آلودگی هوا؛ از تشکیل تا تصمیمگیریهای ناکارآمد
بحران آلودگی هوا و سردرگمی در تعطیلی مدارس؛ فقدان تدبیر یا بیتوجهی؟
🔹عدم تشکیل جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در روز جمعه، بار دیگر نشان داد که مدیریت بحران آلودگی هوا در تهران با چالشهای جدی مواجه است. این کمیته که وظیفه تصمیمگیری در شرایط بحرانی را بر عهده دارد، با عدم برگزاری جلسات بهموقع، باعث سردرگمی والدین، دانشآموزان و معلمان میشود.
🔹تصمیمگیریهای دیرهنگام یا عدم تصمیمگیری، نه تنها سلامت عمومی را به خطر میاندازد، بلکه اعتماد عمومی به نهادهای مسئول را نیز کاهش میدهد.
🔹بر اساس آییننامه موجود، سازمان هواشناسی باید ۹۶ ساعت قبل، وضعیت هوا را به کمیته اعلام کند. دانشگاههای علوم پزشکی نیز با شاخصهای مورد نظر خود، مراتب نگرانیشان را اعلام کرده و درخواست تشکیل جلسه میدهند.
🔹سپس نمایندگان دستگاههای مختلف در این جلسه حاضر میشوند و نهایتاً اگر تشخیص دهند که سلامت مردم در خطر است، با توجه به گزارش هواشناسی و دانشگاه علوم پزشکی، در جلسه اضطرار آلودگی هوا اقدامات پیشگیرانه را اتخاذ و به مردم اعلام میکنند.
🔹با این حال، عدم تشکیل جلسه در مواقع بحرانی، نشاندهنده نقص در هماهنگی و اجرای این فرآیند است. این وضعیت، نیازمند بازنگری جدی در ساختار و عملکرد کمیته اضطرار آلودگی هوا و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و برنامهریزیهای منسجمتر برای مدیریت بحرانهای زیستمحیطی است./چندثانیه