مهدی بستانچی، رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع ایران در عصرایران نوشت:

🔹واقعیت های اقتصادی می گوید آمریکا بزرگترین کشور دنیا با تولید ناخالص داخلی 27,360.94 میلیارد دلار است و سپس چین با 17,786 ، آلمان با 4,430 و ژاپن با 4,231 میلیارد دلار در جایگاه های بعدی قرار دارند.

🔹در کابینه ی 26 نفره ی ایالات متحده که اداره آن با معاون اول رئیس جمهورشان است، مسئول اداره کسب و کارهای کوچک (تا 499نفر) Administrator of the Small Business Administration عضو کابینه است و این نشان می‌دهد، اقتصاد اول دنیا چه اهمیتی برای کسب و کارهای کوچک قائل است.

🔹عضویت مسئول اداره کسب و کارهای کوچک در هیات دولت آمریکا یعنی توجه رئیس جمهور بزرگترین اقتصاد دنیا به مسائل و تسهیل کسب و کار برای تولید ثروتی به ارزش 11,902 میلیارد دلار در سال. یعنی ایجاد مسیر گفتگو و حل مساله بین ذی نفعان تولید ناخالص داخلی آمریکا.

🔹در ایران بر اساس برآوردها SME ها یا همان کسب و کارهای کوچک و متوسط در تولید ناخالص داخلی سهم 7 تا 9 درصدی دارند اما 60 تا 70 درصد بار اشتغال بر روی آنهاست. یعنی از سبد 403 میلیارد دلاری تولید ناخالص ملی در سال 2023 در حدود 36 میلیارد دلار سهم کسب و کارهای کوچک و متوسط است.

🔹با چنین مقدمه‌ای و با تاکید بر لزوم بروز رسانی فرایندهای اداره کشور با نیازها و تغییرات جامعه و اقتصاد، به رئیس جمهور پیشنهاد می شود معاون رئیس جمهور یا دستیار ویژه در امور کسب و کارهای کوچک و متوسط را منصوب کند.

🔹حضور Administrator of the Small Business Administration در کابینه ی آمریکا تضمین کننده مسیر دستیابی به سالی 12 هزار میلیارد دلار ثروت است. در ایران خودمان تجربه موفق وزارت ارتباطات محمدجواد آذری جهرمی در افزایش قابل توجه سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی پیش رویمان قرار دارد(از 3.8 در 1395 به حدود 7 درصد در 1400 با وجود کرونا).

🔹چهره هایی مثل آذری جهرمی اگر حمایت رئیس جمهور را داشته باشند می توانند مسیر توسعه و تولید ثروت SME ها در کشور را هموار کنند. تاسیس این معاونت می تواند مسیری برای تسهیل واقعی فضای کسب و کار و ارزش آفرینی ایجاد کند، اگر شخصی کاردان بالای سرش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید