✍️ ابوالفضل فاتح

🔹 در رقابت‌های سنگین و حیاتی و معنادار، رای هوشمند با پیامدهای استراتژیک اهمیت ویژه‌ای پیدا می کند. چه‌بسا رای‌دهنده الزاما طرفدار کاندیدایی نیست، رایش دائمی نیست. ممکن است یک بار رای بدهد یا یک‌بار رای ندهد، یا رایش در شرایط ایده‌آل فرد دیگری باشد، اما می‌داند اگر این بار رای ندهد، رای ندادن او، رای آوردن رقیبی است که هیچ تمایلی به او یا جریان او و پیامدهای انتخاب او ندارد.

🔹 این رویکرد در انتخابات کشورهای مختلف به‌ویژه از سوی جریانات “پروگرسیو” مشاهده می‌شود. همین امروز در بریتانیا بسیاری از مردم از جمله مسلمانان، رای هوشمند می‌دهند تا پس از ۱۴سال قدرت را از ید محافظه‌کاران بستانند.

🔹این لزوما به معنی ایده‌آل بودن دیگران نیست، به معنی اهمیت ناکام گذاشتن محافظه‌کاران حاکم در این نوبت از دید مردم بریتانیاست، بر اساس برآوردها، جهان تا صبح فردا خبر این ناکامی محافظه‌کاران را خواهد شنید.

🔹 در ایران عزیز ما که با تراکم قدرت و ثروت در یک سو، و تراکم مظلوميت و محرومیت در سوی دیگر که اکثریت ملتند مواجه هست، و خطر آشفتگی‌ها و بی‌ثباتی و رنج مداوم مردم، روزافزون است؛ بهترین رویکرد، بازگشت به عدالت و انصاف از مسیر برهم‌زدن تراکم ثروت و قدرت ناعادلانه در یک ضلع این جامعه سه‌ضلعی است.

🔹 نمی شود همه منابع را در اختیار طیفی با حمایت کمتر از ۲۰درصد مردم قرار داد و فریاد “مردم مردم” سر داد. باید به سوی توازن ملی گامی برداشت. فضای نامتعادل همان بار کجی است که به مقصد نمی‌رسد.

🔹 از این منظر به نفع همه رای‌دهندگان، حتی به نفع اصولگرایان و حتی خود آقای جلیلی است که ولو اگر کاندیدای ضلع سوم را باور ندارند، به ضلع سوم رای دهند تا از غلظت و خشونت فضای سیاسی کاسته شود و سپهر سیاسی رنگ طیف دیگر و وسیع‌تری از مردم را به خود بگیرد.

🔹 اینک در هفته چهارم، فضا انتخاباتی‌تر شده است. مطابق انتظار سه هفته برای انتخاباتی شدن کشور، کافی نبود، اساسا انتخابات زمان بیشتری نیازمند است. در آمریکا کمپین‌ها یک ساله است.

🔹 هفته گذشته، نظرسنجی‌ها در تخمین میزان مشارکت خطا کرده بودند؛ اما در تشخیص روند و کاندیدای پیشتاز خطا نداشتند. در آخرین نظرسنجی‌های ملی تا پایان سه‌شنبه، آقای مسعود پزشکیان پیشتاز است، اما با توجه به دامنه خطای نظرسنجی‌ها، رقابت می‌تواند بسیار سنگین و قطبی و یا با فاصله نسبی باشد. فراموش نشود که یک رقیب از پشتیبانی آشکار تریبون‌ها و اهرم‌های سازمانی برخوردار است.

🔹 می‌دانیم گروهی به دلیل پیامک‌های دولتی روز انتخابات و تلاش‌ها برای مصادره رای‌شان منصرف شدند. اینکه آیا این تلاش‌ها و پیامک‌ها تکرار می‌شود و آیا گروهی از رای‌دهندگان منصرف می‌شوند یا با هشیاری اعتنا نمی‌کنند، مهم است.

🔹 پیشی گرفتن کمپین چندهفته‌ای با بیش از ده ميليون رای از کمپین چندساله، نشان‌دهنده عطش جامعه برای اصلاح و تغییر است. جمعی بسیار بزرگ‌تر نیز رسما رای نداده‌اند که مواضع ایشان برای تغییر مشخص است.

🔹 عمل و اهتمام حداکثری به استراتژی “هر شهروند، دو رای” و “هر شهروند، دو همراه”، می‌تواند کمپین آقای پزشکیان را تضمین کند و سستی در این راه، شکست از خود است و ممکن است پشیمانی چندین‌ساله برای هواداران ایشان و حتی اضلاع دیگر در پی داشته باشد.

🔹 برای کمپین آقای پزشکیان رای دیرهنگام یک نقطه ضعف است. یک رای زودتر، یک رای بیشتر است…

🔹 در پایان این مسیر؛ هرجا که هستیم، چه رای می‌دهیم و چه رای نمی‌دهیم، سحرگاهان از خداوند خالق هستی طلب کنیم، آنچه خیر این دیار شرافت‌خیز و این مردم مظلوم و نازنین است، محقق سازد و باب‌های رحمتش را بگشاید.

دیدگاهتان را بنویسید