این مرد دکترای هندوانه شناسی دارد

🔹کافی است توی تل هندوانههای پشت وانت نیسان چشمی بچرخاند تا شیرینترین و آبدارترین آنها را گلچین کند. تشخیصش هم خطا ندارد و وقتی قاچهای کوچک و بزرگ این هندوانه سرخ و خوشرنگ روی سقف اتاقک نیسان آبی رنگش دلبری میکنند، رهگذران تشنه و گرمازده بسیاری را به پای بساط کاسبی او میکشانند.
🔹اما مشتریان ناصر مثل او دکترای هندوانهشناسی ندارند و برای این که خاطرجمع شوند هندوانهای رسیده به خانه میبرند، آنقدر با ضربات کف دست و سرانگشتانشان هندوانههای بخت برگشته را مینوازند تا صدای «تاپ تاپ» آنها به گوششان برسد. ناصر اینروش گلچین کردن هندوانهها را به مشتریانش آموخته و عشقش این است که هر روز پای بساط هندوانه فروشی او تعدادی از مردم این شهر قلقها و فوتوفنهای انتخاب هندوانه رسیده را میآموزند.
🔹پیش از آن که لهجه غلیظ ناصر مشهدی بودنش را آشکار کند، کد ١٢پلاک نیسان آبی رنگش نشان میدهد برای کاسبی در پایتخت راه درازی را طی کرده است.
🔹پدر آقا ناصر در جالیز اجارهای یکی از ملاکان خراسان هندوانه و خربزه میکارد و او با آن که فقط در فروش محصولات کشاورزی پدر به او کمک میکند، خوب میداند پدر و همکارانش برای خوشرنگ کردن هندوانههای نوبرانه چه ترفندی بهکار میبرند. ناصر میگوید: «برای این که هندوانهها سرخ و خوشرنگ باشند، باید در موقع کاشت کودهای رنگآور به آنها اضافه شود. اگر از کودهای مناسب مثل کود مرغی یا کود طبیعی استفاده کنند، علاوه بر آن که رنگ میوه زیبا و مشتری پسند میشود، خاصیت غذایی بهتری هم پیدا میکند، ولی بعضی از کشاورزان از کودهای شیمیایی رنگآور استفاده میکنند که رنگآوری خوبی دارد، اما نیتروژن، سدیم و کلر آنها برای میوه و انسان ضرر دارد.»
🔹ناصر کشاورزانی را هم سراغ دارد که با مخلوط کردن قرصهای هورمونی با آب مایعی درست میکنند که وقتی پای بوتههای هندوانه ریخته شود، رنگوروی آنها را سرخ میکند، ولی ضرر و زیان زیادی برای سلامت انسانها دارد./همشهری