جزئیاتی از محکومیت رستمیصفا ابربدهکار بانکی با گزارش معاونت حقوقی سپاه

جزئیاتی از محکومیت رستمیصفا ابربدهکار بانکی با گزارش معاونت حقوقی سپاه
🔹محمد رستمیصفا و شرکتهای وابسته از بانک پارسیان هم تسهیلات ریالی دریافت کردند و هم اعتبارات ارزی، اما بانک پارسیان، اعتبارات اسنادی ارزی، اعم از اعتباراتی که از آنها رفع تعهد شده و رفع تعهد نشده را با معادلسازی با نرخ ارزی به مانده مطالبات ریالی تبدیل کرده و کل مطالبات خود از گروه رستمیصفا را در قالب مطالبههای ریالی ثبت کرده است.
🔹از آنجا که این اقدام بانک پارسیان، خلاف مقررات مصوب شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی و خلاف قانون پولی و بانکی کشور مصوب ۱۳۵۱ بوده است؛ بازپرسی اخذ نظریه تکمیلی هیات کارشناسی را ضروری دانست.
🔹طبق نظر هیات کارشناسی دادگستری وضعیت متعهدین محمد رستمیصفا و مرتضی رمضانی قمی به این شرح بوده است:
محمد رستمیصفا به عنوان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل از ۱۰۱ فقره اعتبار اسنادی، تعداد ۷۱ فقره به عنوان رئیس هیأت مدیره یا مدیرعامل متعهد شده که از انواع ارزهای درهم ، دلار ، ین و یورو است.
🔹از مجموع ۱۶۵ فقره تسهیلات ریالی اعم از تسویه شده و جاری، تعداد ۱۲۳ فقره تسهیلات در جای خود مصرف نشده و پس از واریز به حساب شرکتها، بابت تسویه اعتبارات اسنادی و اقساط تسهیلات ریالی سایر شرکتهای گروه یا شرکت دریافتکننده تسهیلات مصرف شده است.
🔹طبق مستندات ارائه شده گروه رستمیصفا از طریق اخذ سفته از بانک پارسیان به ذینفعی رز بانک سوئیس توانسته بود مبلغ کلان ارزی از این بانک دریافت، نماید.
🔹روابط دوجانبه گروه رستمیصفا با رز بانک سویس و بانک پارسیان مشکلاتی را برای بانک پارسیان ایجاد کرده است. بانک پارسیان برای تسویه بدهی ارزی گروه رستمیصفا بابت اعتبارات اسنادی حاضر میشود تا با امضاء سفتههای گروه رستمیصفا و دیسکانت آنها در بازار بینالمللی ارز مورد نیاز را تأمین نماید. رز بانک با توجه به اینکه میدانست سفتهها امانت بوده و بخشی از آن را هم به حساب بانک پارسیان واریز نموده، اما امانتداری نکرده و اقدام به ضبط سفتهها کرد و سپس به محاکم قضایی شکایت نمود.
🔹در نهایت این اقدام گروه رستمیصفا سبب شد که بانک پارسیان برای دریافت سفتههای تضمین شده خود از رز بانک مبلغ کلانی به یورو به رز بانک پرداخت نماید.