سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: پاسخ به نامه آمریکا داده شده و پیشنهاد ایران به آمریکا سخاوتمندانه و مبتنی بر تصمیم مسئولانه و خردمندانه با عنایت به سوابق این موضوع و در نظر داشتن روندهای مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در یک دهه گذشته بود.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز دوشنبه ۱۸ فروردین‌ماه در نخستین نشست هفتگی در سال ۱۴۰۴ با تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی، در واکنش به ادعاهای مطرح شده درباره تشکیل کمیته‌ای برای مذاکرات ایران و آمریکا گفت: وزارت خارجه مسئول پیشبرد هر مذاکره‌ای است. صحبت‌هایی که گاه و بیگاه شنیده می‌شود، صرفا حدس و گمانی است که هیچ مبنا و پایه‌ای ندارد.

وی درباره لحن نامه ترامپ به ایران گفت: لحن نامه توضیح داده شده است. می‌توانم بگویم چیزی فراتر از آن چیزی که در رسانه‌ها و فضای عمومی از مقامات آمریکا و رئیس‌جمهور آن شنیدید نیست. ترکیبی است از تهدیدات و پیشنهاد و ما هم اعلام کردیم متقابلا پاسخ خود را به نحو متناسب تنظیم کردیم و راه را بر دیپلماسی نبستیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان درباره ضرب الاجل برای رسیدن به توافق و درخواست برای طرح موضوعات دیگر در نامه ترامپ، افزود: همانطور که بارها تأکید کردیم ما فقط در مورد موضوع هسته‌ای قائل هستیم مذاکره غیرمستقیم باشد، این نامه در خصوص موضوعات دیگری که در رسانه‌ها حدس و گمان شده نبوده و این را تأیید نمی‌کنم.

بقایی در واکنش به ادعایی درباره مذاکره غیرمستقیم با آمریکا و پاسخ طرف مقابل به این موضع ایران گفت: سوابق مشارکت سایر طرف‌ها در پیشبرد مذاکرات غیرمستقیم روشن است. در مواردی این نقش را مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام می‌داد و در سال‌های اخیر و قبل از آن عمان این نقش را به خوبی ایفا کرده است.

وی افزود: در صورتی چنین روندی شکل بگیرد عمان یکی از نامزدهای اصلی برای این کار خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: پاسخ به نامه آمریکا داده شده و پیشنهاد ایران به آمریکا سخاوتمندانه و مبتنی بر تصمیم مسئولانه و خردمندانه با عنایت به سوابق این موضوع و در نظر داشتن روندهای مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در یک دهه گذشته بود. فعلا ترجیحمان این است که متمرکز باشیم بر آنچه پیشنهاد دادیم.

وی در واکنش به خبر رویترز به نقل از یک مقام آگاه ایرانی درباره تهدید اخیر ترامپ و اینکه به نیروهای نظامی ایران دستور آماده‌ باش داده شده و ایران به کشورهای منطقه در مورد استفاده از قلمروی آنها برای هرگونه اقدام ایذائی علیه ایران هشدار داده، گفت: این خبرگزاری الگوی ثابتی در خبرسازی دارد که مستند به یک مقام خیالی آگاه است. در خصوص ادعای مطرح‌ شده، آماده بودن و آمادگی نیروهای نظامی و دفاعی یک کشور برای دفاع از حاکمیت سرزمینی یک کشور امر طبیعی است.

بقائی افزود: نیروهای مسلح ایران با توجه به تجارب تلخ گذشته و با توجه به شجاعت و دلاوری که در گذشته در دفاع از کیان ایران نشان دادند به صورت لحظه‌ای آمادگی‌ها و توانمندی‌های خود را حفظ می‌کنند و نیاز به استناد یک مقام آگاه نیست هر مقام ناآگاهی هم این را می‌داند.

بقائی ادامه داد: در خصوص همسایگان باور داریم که امنیت همسایگان و منطقه جزو لاینفک امنیت ملی ایران است. هیچ وقت جزو هیچ ائتلافی برای حمله به کشورهای همسایه نبودیم. همیشه بر حسن همجواری و سیاست همسایگی تأکید و از هر فرصتی برای اینکه جلب توجه کنیم همسایگان را نسبت به تبعات هر گونه آتش افروزی از سوی طرف‌های ثالث چه بازیگران خارج از منطقه و چه رژیم صهیونیستی آگاه کنیم، استفاده می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: معتقدیم خاصیت آتش، مسری بودن آن است. اعتقاد داریم همسایگان ما مراقب هستند که تفرقه‌ها باعث تخریب روبطشان با ایران نشود.

وی همچنین از موافقت اصولی درباره سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران خبر داد و گفت: نگرانی‌ها و ملاحظات خود را به مدیرکل اعلام و انتظارات را اعلام و تکالیفی که آژانس در قبال کشورهای عضو دارد گوشزد کردیم. موافقت اصولی درباره سفر انجام و درباره جزئیات و برنامه‌های سفر رایزنی‌ها ادامه دارد و زمانی نهایی شود، اعلام می‌شود.

بقایی در واکنش به اظهارات علی لاریجانی درباره برنامه هسته‌ای و تغییر دکترین هسته‌ای ایران گفت: موضع ایران در بحث هسته‌ای روشن و شفاف است. وزیر خارجه به صراحت اعلام کرد ایران هیچگاه به دنبال سلاح هسته‌ای نیست این بخشی از اعتقاد ما براساس فتوای مقام معظم رهبری است و در این خصوص تردیدی وجود ندارد.

وی در واکنش به اظهارات فرانسوی‌ها در خصوص فعال کردن مکانیسم ماشه اظهار داشت: اگر ایجاد کننده برجام بودند نباید به دنبال کشتن آن باشند. سه کشور اروپایی به همراه اتحادیه اروپا از شروع شکل گیری مذاکرات هسته‌ای نقش مهمی را ایفا کردند. نقشی که نه تنها به پیشبرد امر و رسیدن به محصول که برجام باشد کمک کرد و فرصتی بود برای اتحادیه اروپا که به عنوان بازیگر قابل اعتنا در سطح بین‌المللی نشان دهد.این فرصت را ایران در اختیار اتحادیه اروپا قرار داد.این فرصت متأسفانه قدر شناخته نشد و اروپایی‌ها نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند

دیدگاهتان را بنویسید