وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: تفاهمنامه‌هایی منعقد شده است تا بتوانیم به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه.
محسن پاک‌ نژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم درباره برنامه‌های دولت برای مدیریت مصرف سوخت و کاهش قاچاق آن در کشور، تصریح کرد: قاچاق سوخت یک موضوع ناخوشایند است که سال‌ها در حوزه سوخت و سوخت تولیدی کشور وجود داشته و این بحث، موضوعی نیست که تنها به امروز، دیروز، دو ماه، یا شش ماه و دو سال قبل مربوط باشد. این مشکل سال‌هاست وجود دارد و تمهیداتی برای حل آن اندیشیده شده است.

وی ادامه داد: یکی از این گام‌ها، تفاهم‌نامه‌ای بود که چندی قبل بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با شرکت ایرانسل و شرکت مپنا و یکی از شرکت‌های تابع شرکت پالایش و پخش به نام ODCC منعقد شد و این اقدام را فراهم می‌کند که به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه. این‌ها به عنوان گام‌های اولیه‌ای است که طراحی شده تا انشاالله ما بتوانیم این پدیده نامطلوب را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.

این عضو ارشد کابینه دولت چهاردهم در خصوص راهکار‌هایی که برای کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی وجود دارد، عنوان کرد: بحث مدیریت تقاضا و بهینه‌سازی مصرف راهکار‌های متفاوتی دارد. مثلاً در حوزه گاز اگر اشاره کنم، بخاری‌هایی در دنیا وجود دارد که بخش خصوصی وارد کرده و تعداد زیادی از آن‌ها در دسترس و حاضر است حتی در این حوزه سرمایه‌گذاری کند. راندمان این بخاری‌ها بالغ بر ۸۰ درصد است، در حالی که بخاری‌های گازسوز که در خانه‌ها استفاده می‌کنیم، راندمان بسیار پایینی دارند و بخشی از سوخت را عملاً به‌صورت بهینه برای ایجاد گرمایش در فضای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌دهند. این یکی از اقداماتی است که می‌توان انجام داد. همچنین، استفاده از خودرو‌هایی که سوخت مصرفی‌شان کمتر باشد، از دیگر راهکارهاست. این‌ها به هر حال راهکار‌های قیمتی هستند و در حوزه‌های مختلف مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته و قطعاً به شرایط اجرایی نزدیک خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید