برگزاری بازی‌های استقلال و پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس می‌تواند فاجعه هیسل در سال ۱۹۸۵ را تکرار‌ کند

🔹استقلال و پرسپولیس به طور رسمی ورزشگاه شهدای شهر قدس را به عنوان محل میزبانی در لیگ نخبگان آسیا معرفی کردند. این میزبانی البته باید به تایید کنفدراسیون فوتبال آسیا هم برسد و برخی معتقدند که این ورزشگاه در این مرحله تایید نخواهد شد.

🔹ما دو خاطره تلخ از بازی‌های ملی در ورزشگاه‌های بزرگمان داریم. خاطره اول مربوط می‌شود به فروردین ۱۳۸۴ و بازی ایران – ژاپن در مقدماتی جام جهانی در تهران که در آن ازدحام جمعیت برای خروج از استادیوم باعث مرگ ۷ و زخمی شدن ۳۹ نفر شد.

🔹خاطره تلخ بعدی هم مربوط می‌شود به بازی ایران – لبنان در فروردین سال ۱۴۰۱ در مشهد که ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه و برخورد صورت گرفته با برخی از آنان خاطره تلخی برای ما رقم زد و سایه تعلیق را بر‌سر فوتبال ایران ایجاد کرد.

🔹 دو خاطره تلخ هم از بازی‌های پرسپولیس در ورزشگاه‌های کوچک داریم. یکی بازی پرسپولیس و پاس در سال ۱۳۶۳ که هجوم تماشاگران برای تماشای آن بازی باعث عدم برگزاری بازی و ضمنا آشوبی در مرکز تهران شد و از آن پس دیگر هیچ بازی فوتبالی در شیرودی برگزار نشد و دیگری بازی پرسپولیس با شموشک در سال ۱۳۸۰ که در آن تخریب سقف ورزشگاه شهید متقی ساری باعث کشته شدن ۲ و زخمی شدن عده زیادی از تماشاگران شد.

🔹می‌توان این فرضیه را در نظر گرفت که در صورت بازی در ورزشگاه شهدای شهر قدس که از نظر بسیاری چه از نظر امنیتی، چه از نظر ظرفیت و چه از نظر امکانات برای برگزاری این بازی مناسب نیست؛ بحران بزرگی در ابتدای کار دولت مسعود پزشکیان او را تهدید کند.

🔹این موضوعی است که باید دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان به گوش رئیس جمهور برساند. دیروز خبرگزاری اصولگرای تسنیم که وابستگی نهادی آن نیز قابل کتمان نیست در مورد احتمال یک «آبروریزی» هشدار داده بود. این موضوع را باید جدی گرفت.

🔹بحران استادیوم‌ها و البته بحران تازه وی‌ای‌آر باعث شده فوتبال ملی که همیشه یکی از سندهای افتخار ایرانیان بوده حالا به مایه شرمساری تبدیل شود. مخصوصا که رقبای منطقه‌ای ما در خلیج فارس، برای خرج کردن پول‌های خود در فوتبال ظاهرا هیچ سقفی ندارند.

🔹از این رو کمی بیشتر باید مراقب بود تا این شرمساری بیشتر نشود. تا ماجراهایی مثل فاجعه ورزشگاه «هیسل» در ایران رخ ندهد. فاجعه‌ای که در جریان بازی لیورپول و یوونتوس رخ داد و پس از مرگ ۳۹ نفر، باعث شد لیورپول ۶ سال و دیگر باشگاه‌های انگلیسی از حضور در رقابت‌های اروپایی به مدت ۵ سال محروم شوند.

دیدگاهتان را بنویسید