✍️ #چندثانیه

🔹خبر انتصاب محمدرضا عارف به‌عنوان معاون اول پزشکیان، شوک خبری امروز بود تاحدی که بازتاب این انتصاب، متن و حاشیه برگزاری مراسم تنفیذ رییس‌جمهور را زیر سایه خود قرار داد.

🔹منتقدان که اغلب شامل فعالان مجازی / سیاسی هستند، پزشکیان را دارای دو ویژگی منفی بارز، شامل «ضعف مدیریت» در دوران معاون اولی دولت خاتمی، ریاست فراکسیون امید مجلس دهم و نیز «نامقبول» بودن نزد مردم می‌دانند و اشاراتی هم به سخنان جنجال‌برانگیز سال ۹۷ پسرش (حمیدرضا عارف) دارند که کلیدواژه «ژن خوب» را وارد فرهنگ سیاسی ایران کرد و موجی از انتقادها را علیه خود و پدرش برانگیخت و از سوی منتقدان به طبقه‌بندی ناروای جامعه و توجیه «رانت» و «آقازاده‌ها» متهم شد. اینان تاکید دارند، کارنامه اجرایی و رویکرد فکری عارف، از جنسی است که در منصب مهم معاون اولی، ظرفیت یاری‌رسانی به پزشکیان برای عمل به وعده ـ«تغییر» را نخواهد داشت و حتی نقش سرعت‌گیر کابینه را ایفا خواهد کرد.

🔹انتصاب عارف در سطح شخصیت‌های سیاسی ذینفوذ، هنوز با انتقاد جدی مواجه نشده و شاید پیش‌فرض نقش توصیه خاتمی به پزشکیان در این انتصاب و عدم‌تمایل به زیر سوال بردن اولین و مهم‌ترین انتصاب رییس‌جمهور، در سکوت منتقدان احتمالی انتصاب عارف، موثر بوده است.  .

🔹برخی مقامات دولت پزشکیان و همزمان، شخصیت‌های سیاسی ذینفوذی، از انتصاب عارف، استقبال سریع و گسترده‌ای کرده‌اند. از نظر این گروه، معاون اول جدید، شخصیتی مورد وثوق و اعتماد خاتمی، پزشکیان و حاکمیت است و برای پیشبرد هدف‌گذاری رییس‌جمهور جهت تعامل با نظام و اجماع‌سازی ملی، نقش محوری خواهد داشت.

🔹اینان معتقدند، عارف به‌دلیل پرهیز همیشگی از بلندپروازی و تکروی، شایسته‌ترین فرد برای قرار گرفتن در جایگاه مقام دوم کابینه است. همچنین داشتن تجربه معاون اولی در دولت خاتمی، سکانداری وزارت پست، تلگراف و تلفن  و نیز عهده‌دار شدن ریاست اولین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در همان دولت و راهبری فراکسیون امید مجلس دهم، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت ( از سال ۱۳۸۱)، ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان ( (۱۳۹۹–۱۳۹۴)، ریاست دانشگاه تهران ( از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶) و … موجب شده تا حامیان این انتصاب، عارف را شخصیتی «بروکرات» معرفی کنند که قادر است، کاستی شخصی پزشکیان در این حوزه را پوشش دهد و به تسریع در رفع موانع پیش‌بینی‌شده و غافلگیرکننده در دایره ماموریت خویش کمک کند.

🔹همچنین تعلق دیرپای عارف به جناح اصلاح‌طلب نیز از مزیت‌های دیگر عارف در قیاس با اغلب نامزدهای احراز معاون اولی پزشکیان برشمرده می‌شود که انتصاب آنان می‌توانست با اعتراض و انتقاد فعالان و حتی بدنه رای اصلاح‌طلبان مواجه شود.

🔹در مجموع، قضاوت پیش‌هنگام درباره نقطه‌ضعف یا نقطه‌قوت بودن انتصاب عارف به‌عنوان معاون اول پزشکیان ، چندان منطقی نیست و قضاوت نهایی را باید به سپری‌شدن زمان مناسب و ارزیابی خروجی عملکرد او موکول کرد.

دیدگاهتان را بنویسید