وقتی طبیعت، تنها پاسخگو به بحران است

🔹طعنه خبرنگار صداوسیما مبنی بر اینکه تنها «باد» به وظیفه خود در کاهش آلودگی هوا عمل می‌کند، بازتابی از ناکارآمدی و ضعف در مدیریت بحران زیست‌محیطی است.

🔹این جمله، اگرچه در ظاهر شوخی‌آمیز است، اما حقیقتی تلخ را نشان می‌دهد: نبود برنامه‌ریزی دقیق و پایدار برای مقابله با بحران آلودگی هوا. در حالی که کشورهای پیشرفته با سیاست‌های علمی مانند توسعه حمل‌ونقل عمومی، انرژی‌های تجدیدپذیر و فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، در حال مدیریت این مشکل هستند، در ایران همچنان به جای راه‌حل‌های بنیادی، به تعطیلی موقت مدارس و ادارات اکتفا می‌شود.

🔹این نوع واکنش‌ها نشان‌دهنده نبود یک استراتژی بلندمدت و علمی در مدیریت بحران است. آلودگی هوا به یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر در کشور تبدیل شده است، اما همچنان در اولویت‌های پایین‌تر از مسائل دیگر قرار می‌گیرد.

🔹چنین طعنه‌هایی، هرچند تلخ، می‌توانند محرکی برای بیداری مسئولان باشند تا به جای اعتماد به نیروهای طبیعی مثل باد و باران، به اجرای سیاست‌های عملی و جدی برای کاهش آلودگی هوا بپردازند. بدون این تغییر رویکرد، نه تنها شرایط بهبود نمی‌یابد، بلکه اعتماد عمومی به توانایی دولت در حل بحران‌ها نیز به طور جدی خدشه‌دار خواهد شد./چندثانیه

دیدگاهتان را بنویسید