عدس، کلسترول و قند خونتان را کاهش میدهد
🔹 در مقالهای که اخیراً در مجله Nutrients منتشر شده است، محققان تأثیر ۱۲ هفته مصرف منظم عدس را بر سلامت متابولیک افراد ۱۸ تا ۷۰ساله بررسی کردند.
🔹 مطالعه نشان داد دوازده هفته مصرف روزانه عدس، کلسترول ناشتا، گلوکز پس از غذا و پاسخهای التهابی را بهبود میبخشد.
🔹عدس حاوی فیبر بالا، پروتئین و برخی ترکیبات فعال زیستی مانند پلیفنلهاست.
🔹 یک توضیح بالقوه برای این مشاهدات این است که فیبر به اسیدهای صفراوی متصل میشود و در نتیجه از بازگشت آنها به کبد جلوگیری میکند و تولید اسیدهای صفراوی کبدی را تحریک میکند. بدن سطوح کلسترول کبدی را از طریق جذب کلسترول از خون جبران میکند که باعث کاهش سطح کلسترول سرم میشود.
🔹 مکانیسم دیگری که عدس احتمالاً به کاهش کلسترول سرم کمک میکند از طریق ساپونینها است که ترکیبات زیست فعالی هستند که متابولیسم چربی را تنظیم میکنند و از جذب کلسترول جلوگیری میکنند.
🔹 بنابراین، افزایش مصرف عدس میتواند یک استراتژی تغذیهای ایمن و مؤثر برای بهبود سلامت متابولیک در جمعیتهای پرخطر باشد.