امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس در واکنش به این گفته وزیر کار که فقر در ایران جنسیتی، سالمندی و جغرافیایی شده است به‌خبرنگار «چندثانیه» می‌گوید:

🔹نواحی ایران از نظر منابع طبیعی و نوع بافت جمعیتی، تحصیلات، بیکاری و .. متفاوت هستند و به‌همین دلیل نمی‌توانیم استان‌های جنوبی و شمالی را با هم مقایسه کنیم.

🔹میزان فقر و توزیع ثروت که طبقات اجتماعی را تفکیک می‌کنند در هیچ استانی در مقایسه با دیگری برابر نیست.

🔹به‌طور کلی گسترش آنچه فقر می‌نامیم در ایران رو به‌افزیش است و هر روز افراد بیشتری از خط فقر عبور می‌کنند.

🔹حالا همه طبقات جامعه با فقر دست‌وپنجه نرم می‌کنند چه خانواده‌ای که در بالای شهر است و چه خانوارهای پایین شهر.

🔹البته وضعیت قابل ترمیم است ولی به‌شرط اینکه توزیع عادلانه ثروت در کشور انجام شود. ایران ذاتا کشور فقری محسوب نمی‌شود ولی باید هزینه‌ها را براساس واقعیت‌ها برنامه‌ریزی و سرمایه‌ها را در داخل هزینه کنیم.

🔹در حالی با گسترش فقر روبه‌رو هستیم که یک درصد کشور حدود ۸۰ درصد دارایی کشور را در اختیار دارند. باید پرسید در این وضعیت عدالت را چگونه باید یافت؟

🔹مدیران کاردان و کارآمد که دلسوز جامعه هستند باید در حاکمیت حضور داشته باشند تا از رشد مافیاها در متن جامعه جلوگیری کنند.

🔹ارزش‌ها و شاخص‌های فرهنگی می‌توانند روند توسعه یک کشور را سرعت دهد و فقر مانع اصلی این سیر توسعه‌یافتگی است.

🔹در حال حاضر از وضعیت ثبات فقر در جامعه عبور کرده‌ایم و خط فقر سیر صعودی دارد. در ادامه این شرایط با افزایش شدید چالش‌های اجتماعی روبه‌رو خواهیم شد.

🔹وقتی جامعه گرسنه است چه‌کار باید بکند؟ ادامه روند ریزش طبقات اجتماعی، باعث سرعت بخشیدن به انفجارات اجتماعی خواهد شد که از نظر سیاسی برای حاکمیت بسیار خطرناک است.

🔹اکنون خود مسوولان عالی‌رتبه کشوری هم متوجه شده‌اند که این فقر برای حاکمیت خطرناک است.

🔹ما اکنون شاهد نشانه‌های گسترش فقر در ثروتمندترین نهاد خصوصی جامعه یعنی بازار هستیم. اگر اعتراضات به شرایط اقتصادی ادامه داشته باشد آینده غیرقابل پیش‌بینی خواهد./چندثانیه

دیدگاهتان را بنویسید