هشدار نخستوزیر قطر: حمله به تاسیسات هستهای ایران میتواند منطقه را با بحران آب مواجه کند

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر هشدار داد که هرگونه حمله به تأسیسات هستهای ایران در سواحل خلیج فارس، کشورهای منطقه را بدون آب خواهد گذاشت.
نخستوزیر قطر در مصاحبه با تاکر کارلسون، از چهرههای رسانهای راستگرای آمریکا که به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور نیز نزدیک است، اعلام کرد که دوحه تأثیرات یک حمله را شبیهسازی کرده است.
این مقام قطری که همزمان وزیر امور خارجه قطر نیز هست گفت که دریا «بهطور کامل آلوده خواهد شد و آب قطر ظرف سه روز تمام خواهد شد.»
وی افزود که ساخت مخازن آب از آن زمان تاکنون ظرفیت ذخیرهسازی را افزایش داده، اما خطر همچنان برای «همه ما» در منطقه باقی مانده است.
او تأکید کرد: «بدون آب، بدون ماهی، هیچچیز… هیچ حیاتی وجود نخواهد داشت.»
این مصاحبه روز جمعه منتشر شد، همان روزی که ترامپ اعلام کرد ایران را به مذاکرات هستهای دعوت کرده است.
ترامپ با اشاره به احتمال اقدام نظامی علیه ایران، گفت که او «ترجیح میدهد یک توافق صلح» صورت گیرد، اما «گزینه دیگر هم میتواند مشکل را حل کند.»
نگرانیهای نظامی، امنیتی قطر
قطر که در ۱۹۰ کیلومتری جنوب ایران قرار دارد، مانند دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که در منطقهای بیابانی و خشک واقع شدهاند، بهشدت به شیرینسازی آب دریا وابسته است.
ایران یک نیروگاه هستهای در بوشهر در سواحل خلیج فارس دارد، اما تأسیسات غنیسازی اورانیوم، که برای ساخت سلاح هستهای حیاتی هستند، صدها کیلومتر دورتر در داخل کشور قرار گرفتهاند.
شیخ محمد با اشاره به تاسیسات هستهای «در آنسوی سواحل» کشورش گفت که قطر «نهتنها نگرانیهای نظامی، بلکه دغدغههای امنیتی و ایمنی» نیز دارد.
او تأکید کرد که قطر با اقدام نظامی علیه ایران مخالف است و «تا زمانی که به یک راهحل دیپلماتیک بین آمریکا و ایران نرسیم، از تلاش دست نخواهد کشید.»
وی افزود که تهران «آماده تعامل» است.
به گفته نخستوزیر قطر، مقامات ایران «مایل هستند به سطحی از تعامل برسند که برای همه آرامش ایجاد کند. و مهمتر از همه، بر ترمیم روابط خود با منطقه تمرکز دارند، که این به خودی خود موضوعی قابل توجه است.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
قدرتهای غربی مدتهاست ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای متهم میکنند، اتهامی که تهران رد میکند. ایران در سال ۲۰۱۵ توافقی را امضا کرد که بر اساس آن، در ازای محدود کردن برنامه هستهای خود، تحریمها لغو میشد، اما ترامپ در سال ۲۰۱۸، در دوره نخست ریاستجمهوریاش، به طور یکجانبه از این توافق خارج شد.
علی خامنهای، رهبر ایران روز شنبه در خصوص کشورهای اروپایی حاضر در مذاکرات برجام گفت: «ادعای اروپاییها مبنی بر عمل نکردن ایران به تعهدات خود حرف زور است، بیچشم و رویی هم حدی دارد.»