کارایی پیشکسوتان چگونه ارزیابی می شود؟

مرتضی زبردست
مدت هاست بحث ضرورت حضور پیشکسوتان رشته های مختلف ورزشی در باشگاه ها و فدراسیون ها مطرح و نقطه نظرات متفاوتی اعلام می شود.
احترام به کسانی که سال های بسیاری از عمر خود را در ورزش سپری کرده و با الفبای آن آشنایی دارند لازم است اما نفرات واجد شرایط برای حضور در کمیته های فنی و پیشکسوتان باشگاه ها و فدراسیون ها انگشت شمارند.
مسوولان باشگاه ها و فدراسیون ها که نمی توانند برای کمیته های فنی و پیشکسوتان خود دعوت عام کرده و در یک روز مشخص پذیرای صدها مو سپید کرده رشته های مختلف باشند.
اعضای کمیته های فنی و پیشکسوتان ترجیحا لازم است سوای سوابق ورزشی معتبر از پشتوانه علمی، پوشیدن پیراهن تیم ملی، مقبولیت اجتماعی، کارنامه موفق بعد از دوره قهرمانی و شناخت روز جامعه ورزشی نیز بهره مند باشند تا حرف شان خریدار داشته باشد.
اخیرأ مشاهده شده پیشکسوتی که سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی را داشته، مدرک مربیگری پرولایسنس فیفا را دارد، مدتی مدیر آکادمی فوتبال باشگاهش بوده و به روایت خودش چند مدرک دکتری را هم گرفته برای حضور مجدد در آکادمی باشگاه خود پادرهواست.
بعضی ها در باب مدرک های ورزشی، پا را فراتر گذاشته برخی از مدارک دکتری غیر ورزشی را نیز سفارشی و تنها برای کسب درآمد بیش تر و چندین برابر شدن حقوق و مزایای آن ها به حساب آوردند.
با این تحلیل ها پیشکسوتانی می توانند در فدراسیون ها و باشگاه های ما جایگاهی متناسب با پیشینه خود داشته باشند و مؤثر واقع شوند که چکیده ورزش باشند، نفراتی که چند صباحی به عنوان بازیکن جذب تیم های بزرگ و کوچک شده و اغلب هم ذخیره نشین بوده اند نباید معترض عدم دعوت خود به کمیته های فنی یا پیشکسوتان باشند.