فضاسازی‌های اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران در شرایطی همچنان ادامه دارد که رافائل گروسی بدون توجه به شواهد متعدد مبنی‌بر صلح‌آمیز فعالیت‌های ایران در این حوزه، در قامت اجرا کننده منویات محور واشنگتن – تل‌آویو در این عرصه ظاهر شده‌است.
گروسی اخیرا در جریان یک نشست‌خبری در ژاپن، در چارچوب رویکرد غیرفنی و مسبوق به سابقه خود، به تکرار ادعاهای ضدایرانی خود پرداخت و کوشید در ادامه خبرسازی‌های گذشته درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران، ضمن ابهام‌آفرینی دراین باره، به «تهدیدنمایی» فعالیت‌های صلح‌آمیز ایران در این بخش بپردازد.

گروسی در ادعاهای تازه خود، علاوه‌بر اینکه عنوان کرد «برجام به پوسته خالی تبدیل شده»، مدعی شد «باید چارچوب جدیدی برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران تدوین شود»؛ ادعاهایی که به‌نظر می‌رسد بیش از هر چیز تکمیل‌کننده پازل آمریکا و رژیم‌صهیونیستی به‌منظور افزایش فشارها بر ایران به‌منظور امتیازگیری از تهران است.

این گونه فضاسازی‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که بررسی‌ها نشان می‌دهد ایران نه‌تنها کم‌سابقه‌ترین همکاری‌ها را با آژانس داشته‌است، بلکه اتهام‌زنی‌ها صرف در چارچوب رویکردهای «سیاسی» و «غیرفنی» و براساس منویات غربی انجام می‌شود.

ادعاهای گروسی چه بود؟

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی‌اتمی روز پنجشنبه گذشته در جریان یک نشست‌خبری در ژاپن، ادعاهای اخیر خود را درباره برجام و فعالیت‌های هسته‌ای ایران، آن‌هم بدون اشاره به رویکردهای خصمانه طرف‌های مقابل، تکرار کرد که مهم‌ترین بخش‌های آن را در ادامه می‌خوانید:

پوسته خالی برجام: گروسی در نشست‌خبری خود بدون اشاره به عهدشکنی‌ها و عدم اجرای تعهدهای برجامی ازسوی طرف‌های غربی، ادعا کرد برجام در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران منسوخ شده و جست‌وجوی یک چارچوب جدید برای توافق با ایران ضروری است.
برجام دیگر مناسب نیست: مدیرکل آژانس همچنین مدعی شده است که این توافق دیگر برای هدفی که در ابتدا طراحی شده بود، مناسب نیست.
فرصت برای ایران رو به پایان است؟ : گروسی پیش از این در آخرین روزهای بهمن‌ماه نیز با هشدار درباره ادعای «قصد ایران برای افزایش «هفت برابری» حجم تولید ماهانه اورانیوم ۶۰درصدی، مدعی شده بود که «زمان برای دستیابی به توافقی جهت مهار برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است».

واکنش ایران

فضاسازی‌های تازه گروسی اما با واکنش تهران مواجه شد و سازمان انرژی‌اتمی با صدور بیانیه‌ای به این ادعاها پاسخ داد که مهم‌ترین محورهای آن را در ادامه می‌خوانید:

– صحبت‌های سیاسی و تکراری مدیرکل آژانس

– بیان مواضعی دور از شان و جایگاه مدیرکل آژانس

– اختصاص یک‌چهارم از کل بازرسی‌های آژانس به تاسیسات اتمی ایران

– ضرورت موضع‌گیری بی‌طرفانه، حرفه‌ای و به‌ دور از جانبداری سیاسی ازسوی گروسی

– خروج از جاده بی‌طرفی و حرفه‌ای‌گری، زمینه‌ساز خدشه‌دار شدن اعتبار این نهاد بین‌المللی

– تاکید مستمر ایران بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای اش

– اظهارات سیاسی و غیرحرفه‌ای، دستاویزی برای فشارهای غربی بر ایران

دیدگاهتان را بنویسید