🔹طبق آمارهای کمیساریا عالی مهاجرت طی ۳سال اخیر جمعیت مهاجران افغان از حدود ۶میلیون به بیش از ۸میلیون نفر رسیده و سهم آنها از بازار کار به بیش از ۴۰درصد افزایش یافته است.

🔹 به گزارش چندثانیه، بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت کشور تا پایان سال ۱۴۰۰، نزدیک به ۶میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کردند، این در حالی است که آمارهای غیر رسمی سال ۱۴۰۳ نشان از حضور بیش از ۸میلیون افغانستانی در کشور دارد.

🔹دیده بان مهاجرت علام کرده است که در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ و همزمان با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان نزدیک به ۹۲۰هزار مهاجر افغان به ایران آمده‌اند.

🔹آمارهای دیده بان مهاجرت می‌گوید در نیمه اول سال ۲۰۲۳ حدود ۲۳۳۰۰۰ افغانستانی با مدارک معتبر مسافرتی به ایران آمده‌اند. میانگین تردد روزانه ۱۲۸۸ نفر بود. اما در سال ۲۰۲۴ این رقم افزایشی شده و در ۶ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از یک میلیون اتباع افغانی به ایران پناهنده شده‌اند.

🔹طبق گزارش کمیساریا عالی مهاجرت حدود ۸۲ درصد از ترددهای افغانستانی‌ها به ایران از گذرگاه‌های رسمی و به صورت غیرقانونی صورت می‌گیرد و حدود ۹۵درصد از اتباع ساکن در ایران را جمعیت افغان تشکیل می‌دهد.

🔹بررسی‌های دیده‌بان مهاجرت نشان می‌دهد که مهاجران غیرقانونی در رده سنی ۱۵تا ۶۵سال هستند که بیش از ۴۰درصد از بازار کار کارگران کشور را در اختیار گرفته‌اند.

🔹پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم اخراج اتباع بیگانه از کشور کلید خورد که کمیساریای عالی پناهندگان مهمترین دلایل اخراج افغان‌ها از ایران را، فقدان مدارک اقامتی (۸۷ درصد) و ورود غیرمجاز به کشور (۱۳ درصد) دانسته است.

🔹رشد حضور اتباع غیرمجاز در کشور منجر به رشد حاشیه‌نشینی شده و مهاجرت به حاشیه‌های شهر از ۴درصد به بالای ۵درصد در سال گذشته رسیده که مهمترین دلیل آن افزایش سرسام‌آور قیمت مسکن است.

🔹براساس آمارهای رسمی دیده بان مهاجرت کارگران افغانستانی ۳۴درصد از نیروی کار صنعت ساختمان کشورمان را به خود اختصاص داده‌اند. از سوی دیگر آمارها می‌گویند ۱۲درصد از حوزه پوشاک و خیاطی در اختیار کارگران افغانستانی است.

🔹از آنجایی که کارگران افغانستانی حدود ۳۰درصد پایین‌تر از نیروی کار ایرانی دستمزد می‌گیرند، سهم اشتغال آنها در بخش‌های کشاورزی، صنعت چرم، صنعت بازیافت و … رو به افزایش است. /چندثانیه اقتصاد

جدول: براساس داده های کمیساریای عالی مهاجرت

دیدگاهتان را بنویسید