خسرو کفیلی

نقش یوردان گئورگی ایوانف سرمربی بلغاری اسبق تیم ملی وزنه برداری ایران در پیشرفت این رشته ورزشی در کشورمان بی بدیل بود.
کوروش باقری ملی پوش سابق وزنه برداری ایران و مشاور فنی فعلی تیم ملی وزنه برداری بانوان کشورمان در پی درگذشت یوردان گئورگی ایوانف سرمربی بلغارستانی اسبق تیم ملی کشورمان که سال ها هدایت وزنه برداران کشورمان را در رویدادهای مختلف برعهده داشت ، این مطلب را بیان کرد.
او گفت : بی شک ایوانف سرمدار تغییر سبک در وزنه برداری ایران است ، تردیدی نیست تا قبل از اینکه این مربی بلغارستانی به کشور ما بیاید ، آمال آرزوهای ملی پوشان وزنه برداری ایران کسب یک مدال آسیایی بود ولی از زمانی که ایشان هدایت وزنه برداری کشورمان را بدست گرفت ملی پوشان ایرانی خود را به عنوان مدعیان کسب مدال در جهان و بازی های المپیک مطرح کردند.
ملی پوش سابق وزنه برداری ایران افزود:‌ من بر این امر اعتقاد دارم که ایوانف نقش بی بدیل و فوق العاده ای در وزنه برداری ایران داشته و دارد.
این نقش از سال ۱۹۹۵ که ایوانف به عنوان سرمربی تیم ملی وزنه برداری ایران انتخاب شد آغاز و تااکنون به صورت غیر مستقیم نیز ادامه دارد.
او تصریح کرد : ایوانف رویکردی را در وزنه برداری ایران ایجاد کرد که من و دیگر شاگردان ایشان هم اکنون این رویکرد را با اندکی تغییر در اختیار وزنه برداران نوجوان و جوان کشورمان قرار می دهیم .
باقری در ادامه گفت : علم تمرین ایوانف به صورت سیستماتیک از ایشان به شاگردانش منتقل شد و این شاگردان نیز که به جرگه مربیگری پیوستند آن را به شاگردان خود می آموزند.
او به شاگردان ایوانف از جمله حسین رضازاده ، حسین توکلی ، محمدحسین برخواه ، مرحوم محمدعلی فلاحتی نژاد ، مهدی پانزوان ، هادی پانزوان و … اشاره کرد و گفت : پیش از نسل ما نیز وزنه برداران مستعد و بسیاری خوبی در ایران وجود داشتند که به سکوهای جهانی دست نیافتند که این امر خود بیانگر نقش پررنگ ایوانف در پیشرفت وزنه برداری ایران است.
باقری بیان کرد : ایوانف در زندگی ورزشی من چه از نظر فنی و جه از نظر اخلاقی تاثیر بسیاری داشته است و من موفقیتم را مدیون این مربی بلغاری می دانم .
مشاور فنی تیم ملی وزنه برداری بانوان کشورمان در ادامه اظهارداشت : ایوانف نه تنها در ایران بلکه در مصر نیز منشا پیشرفت وزنه برداری بود.
این مربی بلغارستانی در مصر نه مثل ایران پایه گذار سبک نوین وزنه برداری دراین کشور بود ولی پیشرفت وزنه برداری در مصر بسان ایران نبود که این امر تنها به خاطر وزنه برداران مستعدی که در ایران وجود داشت ، بود.

دیدگاهتان را بنویسید