محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار در پاسخ به این سوال که تا چه حدی کمبود پرستار در ایران چالش آفرین شده است، به‌خبرنگار «چندثانیه» می‌گوید:

🔹باتوجه به کمبود پرستار در ایران باید ۱۰۰ هزار پرستار را به کار بگیریم تا شهروندان از حداقل مراقبت‌ها بهره ببرند.

🔹سیاست‌هایی که در ادوار گذشته بر وزارت بهداشت و نظام سلامت حاکم بوده باعث شده تا جذابیت این حرفه به‌دلیل وضعیت صنفی و عدم قانونگذاری حرفه‌ای در تعرفه‌ها کم‌رنگ شود. با این روند بی‌توجهی به جامعه پرستاری دو راه بیشتر پیشِ پای پرستارها نگذاشته‌اند. یا مهاجرت یا تغییر شغل؛ دو راهی باقی مانده است.

🔹بسیاری از پرستارها اکنون تصمیم به تغییر شغل می‌گیرند و به سمت کارهای اداری و حضور در آموزش‌وپرورش گرایش بیشتری دارند. باتوجه به درآمدها ترجیح می‌دهند کار دشوار و پرخطر پرستاری را رها کنند.

🔹گروهی از پرستارها هم هستند که به‎آنها پرستاران خانه‌نشین گفته می‌شود. علیرغم اینکه به شدت به پرستار نیاز داریم و همکاران ما در بیمارستان‌ها به شدت آسیب‌پذیر هستند ۵۰ تا ۶۰ هزار پرستار همچنان تمایلی به کار ندارند. این پرستارها تریجیح می‌دهند در خانه بماند تا اینکه با دریافت حقوق ۱۴ تا ۱۵ میلیونی، خود را در معرض خطر مرگ قرار دهند.

🔹سالانه ۱۲ تا ۱۳ هزار فارغ التحصیل پرستاری داریم که یا مهاجرت می‌کنند و یا خانه‌نشین می‌شوند. بخشی از همکارانی که جذب می‌شوند تنها می‌توانند مدت کوتاهی دوام بیاورند. آنهایی که مانده‌اند هم در حال اعتراض هستند.

🔹کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس حقوق‌های آنچنانی به پرستارها می‌دهند و عقل سلیم حکم می‌کند به جایی بروند که درآمد بیشتری داشته باشد.

🔹آنها برای پرستارها زندگی ایده‌آل ایجاد می‌کنند برعکس آنچه در ایران با پرستارها رفتار می‌شود. با این وضعیت باید بگوییم مهاجرت پرستارها منطقی است./چندثانیه

سیاوش پورعلی

دیدگاهتان را بنویسید