صادق زیبا کلام تحلیل گر مسائل سیاسی در مورد سه موضوع فیلترینگ، حضور مدیران دولت قبل در دولت پزشکیان و نحوه برخورد ایران با دولت جدید آمریکا، به “چند ثانیه” می گوید:

🔹 دوگروه مانع رفع فیلترینگ می شوند، یک گروه کسانی که در فیلترینگ نفع مادی دارند و نمی خواهند که بساط فیلترشکن جمع شود. گروه دوم کسانی هستند که لزوما در جریان فروش فیلتر شکن نفع مادی ندارند بلکه بواسطه مسائل سیاسی و عقیدتی مخالف فیلترینگ هستند چون می دانند که اگر فیلترینگ نباشد از نظر اطلاع رسانی ممکن است مطالبی در فضای مجازی بیشتر انتشار پیدا کند، که آنها نمی خواهند مردم آگاه تر شوند.

🔹خیلی از کسانی که در دولت مرحوم آقای رئیسی پست داشتند همچنان در دولت آقای پزشکیان هم سمت و مقام دارند. بخشی از این حضور به دلیل نفوذ این افراد و ارتباط آنها با نهادها ومراکز قدرت است و نمی شود اینها را کنار گذاشت، یا به عبارتی حداقل زور پزشکیان به کنار گذاشتن آنها نمی رسد.

🔹 ممکن است برخی از اینها نیز واقعا افراد شایسته و لایقی باشند و من خیلی معتقد نیستم که هر کس در دوره آقای رئیسی بوده لزوما آدم نالایقی است و باید کنار گذاشته شود.

🔹 معتقد هستم برای اعطای پست های مدیریتی باید سوابق افراد در امور اجرایی در نظر گرفته شود و توانایی آنها مورد بررسی قرار گیرد و کسی را به صرف اینکه در دوران آقای رئیسی سمت داشته کنار نگذارند.

🔹متاسفانه این شیوه نادرستی است که مدت هاست در ایران رایج شده که وقتی رئیس جمهور عوض می شود، اتوبوسی پست ها و سمت ها عوض می شود. متاسفانه برخی اوقات کارآیی افراد در نظر گرفته نمی شود بلکه وابستگی های سیاسی و نفوذ و قدرت، تعیین کننده است.

🔹 با آمدن ترامپ نمی شود همان سیاست ها و گفتمان را در رابطه با آمریکا ادامه دهیم. ترامپ جدی است و خیلی قرص و محکم می آید در برابر جمهوری اسلامی می ایستد.

🔹اگر این ایستادگی آمریکا نظامی هم نباشد ممکن است همانگونه که در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ بواسطه تحریم ها فروش نفت ما به زیر ۵۰۰ هزار بشکه رسیده بود، مجددا به دنبال تحریم ها برود و نگذارد ما نفت بفروشیم.

🔹 من تصور می کنم جمهوری اسلامی یک مقدار زیادی به تدریج دست به عصا خواهد شد ای بسا ما شاهد نوعی تنش زدایی با واشنگتن باشیم./چن

دیدگاهتان را بنویسید