نکته بهداشتی روز: جذب آهن بدن در این شرایط بیشتر میشود
🔹جذب آهن از غذاها به عوامل گوناگونی بستگی دارد، از جمله نوع آهن، اجزای رژیم غذایی و شرایط فیزیولوژیکی. شناخت این عوامل به دلیل کمبود آهن در افراد بسیار مهم است. آهن هم در فرآوردههای حیوانی یافت میشود و بهتر از آهن غیر هم جذب میشود. ویتامین C و پروتئین حیوانی جذب آهن را افزایش میدهند، در حالی که فیتاتها و پلیفنولها ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.
🔹 پختوپز میتواند زیستی آهن غیر هم را افزایش دهد و توصیه میشود نوشیدنیهای حاوی پلیفنولها زمانی دیگر از وعدههای غذایی مصرف شوند.کلسیم و فسفات ها رقابت میکنند، اگزالات مانع جذب آهن میشوند، تانن ها اثر مهارکننده دارند.
🔹 افراد با رژیم غذایی بالای کلسیم و فسفات باید مراقب باشند. پروتئین های سویا و شیر نیز جذب آهن را مهار کرده و میزان ذخایر آهن در بدن نیز تأثیرگذار است. اریتروپویزیس میتواند جذب آهن را بیشتر کند. درک این عوامل میتواند کمبود آهن را پیشگیری کند و رژیم غذایی را بهینه کند.