خوراکی خام یا پخته ؛ کدامیک بهتر است؟
🔹در سالهای اخیر، بحث و جدلهای زیادی بر سر سلامت خوردن سبزیجات خام یا پخته وجود دارد. برخی غذاها به صورت خام، خواص غذایی بهتری ارائه میدهند در حالی که برخی دیگر پخته شده، مواد مغذی را حفظ میکنند. به عنوان مثال، گوجهفرنگی پخته دارای مقادیر بیشتری لیکوپن است که میتواند بیماریهای قلبی را کاهش دهد. اسفناج پخته همچنین میتواند مواد معدنی مانند آهن و کلسیم راحت تر جذب کند. اما اسفناج و گوجهفرنگی خام هر دو حاوی ویتامینهای مهمی مانند ویتامین C هستند. برای به حداکثر رساندن دریافت مواد مغذی و ارتقای سلامت پیشنهاد میشود که یک رژیم غذایی متعادل از مصرف توامان غذای خام و پخته تشکیل شود.
🔹هویج حاوی بتاکاروتن است که به ویتامین A تبدیل میشود و برای سلامت چشم و ایمنی بدن مفید است. هویج خام حفظ مواد مغذی بهتری نسبت به پخته دارد. مارچوبه نیز حاوی ویتامینها و فیبر است و خام بخوردن آن مواد مغذی را بیشتر حفظ میکند. در بخش تبلیغاتی، قرص دردهای مفصلی با قیمت استثنایی تبلیغ شده است. برای تعادل مناسب، ترکیبی از سبزیجات خام و پخته مصرف شود تا از هر دو نوع مواد مغذی بهره برد.