مهمترین وعده رئیسی روی هوا؛ 4 میلیون مسکن را چه شد؟
مهمترین وعده رئیسی روی هوا؛ 4 میلیون مسکن را چه شد؟
کسانی که مخالف احیای برجام هستند به ویژه سعید جلیلی که رئیسی میگوید او در سایه به دولت کمک میکند، پاسخ بدهند که با وجود تمام ادعاها چرا یک دولت به این بزرگی نمیتواند از عهده ساخت 4 میلیون مسکن برآید؟
عصر ایران؛ مصطفی داننده- خیلی طول نکشید تا مهمترین وعده انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی یعنی ساخت یک میلیون مسکن در سال، نقش بر آب شد و بذرپاش که حالا وزیر راه و شهرسازی است در حین جلسه تایید صلاحیتش برای وزارت گفت:« هزینه ساخت ۴ میلیون مسکن تقریبا دو برابر بودجه کل کشور در سال ۱۴۰۱ است. شما نمایندگان بگویید از کجا باید تامین شود؟ با چه مدلی می خواهیم مسکن بسازیم؟»
ناتوانی دولت مسئله جدیدی نیست که وزیر تازه از راه رسیده آن را کشف کرده باشد بلکه بسیاری از کارشناسان و ناظران اقتصادی در همان روزهای انتخابات گفته بودند که وعده رئیسی تنها یک شعار انتخاباتی است و در دنیای حقیقی، با این وضعیت اقتصادی، سالی یک میلیون خانه ساخت.
در یک سال و اندی که از عمر دولت گذشته است هم بر همگان مشخص است که دولت سیزدهم در رسیدن به شعار خود ناتوان است. اصولا شرایط کشور به گونهای است که رئیسی نمیتواند به وعدههایی که داده است برسد.
در این میان کسانی که مخالف احیای برجام هستند به ویژه سعید جلیلی که رئیسی میگوید او در سایه به دولت کمک میکند، پاسخ بدهند که با وجود تمام ادعاها چرا یک دولت به این بزرگی نمیتواند از عهده ساخت 4 میلیون مسکن برآید؟
آنها میگفتند که برجام یک تعهد مانند ترکمنچای بود که همه چیز را از ما گرفت و هیچ به ما نداد. اما مشخص نیست از وقتی که آمریکا از برجام خارج شد تا به امروز، اقتصاد ایران کاسه چه کنم، چه کنم دست گرفته است.
این دوستان که در دولت گذشته راهکارهای بزرگ و کوچک برای اداره کشور میدادند و تقریبا حل مشکلات را به روز و ماه حواله میکردند، امروز هیچ راه حلی ندارند و مشکلات امروز را هم به گردن دولت دیروز میاندازند.
قیمت دلار به بالاترین حد خود رسیده است. سکه جولان میدهد به گونهای که مهاجمانی که این روزها در جام جهانی حضور دارند، توان رقابت با آن را ندارند و حالا هم اقتصادی که توان ساخت سالی یک میلیون خانه را ندارد!
سعید جلیلی در همین روزها گفته است:« بعد از سالها، به نقطه اوج گیری رسیده ایم.» معلوم نیست این چه اوجی است که نمیتواند حداقل برای یک ماه ثبات اقتصادی را به مردم هدیه دهد.
اقتصادی که در عهد برجام، ثبات را تجربه کرده بود و طی 4 سال، دلار تقریبا با یک قیمت ثابت در بازار موجود بود. دیدن این دو تجربه یعنی ایران بدون برجام و با برجام، به خوبی نشان میدهد که مسیر سیاست خارجی و اقتصادی باید کدام مسیر را طی کند تا دولت توانایی ساخت چهارمیلیون مسکن طی 4 سال را داشته باشد.