انفجار قیمت گوشت
زمستان سال گذشته، درست زمانی که سال ۱۴۰۱ نفسهای آخر خود را میکشید، گرانی گوشت راه خود را به بازار باز کرد.
برخی از شهروندان مدتهاست که دستشان از خرید گوشت کوتاه شده و خبری از گوشت در سفرههایشان نیست. براساس اظهارات فعالان حوزه دام، نرخ دام زنده در بازار کاهش شدیدی داشته، اما نرخ گوشت قرمز همچنان صعودی است و قصد پایین آمدن نیز ندارد. بهعقیده فعالان این حوزه با رسیدن فصل بهار و امکان تعلیف دام در مراتع، نیاز به خرید خوراک بسیار کم میشود و هزینه تولید کاهش خواهد یافت. از سوی دیگر بهواسطه زادآوری در پایان زمستان، در فصل بهار عرضه افزایش مییابد. در کنار موارد یادشده راهکار مسئولان نیز برای کنترل نرخ در بازار افسارگسیخته گوشت، واردات بود. در چنین وضعیتی سوالی که ایجاد میشود این است که چرا با این وجود نرخ گوشت همچنان افزایشی است؟ البته تجربه ثابت کرده هر محصولی که بر موج گرانی سوار شود، خیال پایین آمدن نخواهد داشت و اگر لطفی شامل حالمان کند، در نهایت درصدی جزئی از نرخ آن کاهش یابد. صمت در این گزارش به بررسی علل گرانی گوشت پرداخته است.
چرا گوشت گران شد؟
اخیرا اخباری مبنی بر حذف ارز نیمایی گوشت وارداتی ازسوی سازمان توسعه تجارت مطرح شد که بهدنبال انتشار این خبر، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد حذف ارز نیمایی مربوط به گوشت وارداتی بخش صنعت بوده و ارز گوشت خانوار سر جای خودش است. در نتیجه اعلام خبر حذف ارز نیمایی گوشت وارداتی نگرانی بین مردم