روایت مرعشی از سه گروهی که مخالف مذاکره هستند

مرعشی درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت:الان در دنیا سه گروه مخالف مذاکره هستند؛ اول نتانیاهو، که ایده او….
مرعشی درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت:الان در دنیا سه گروه مخالف مذاکره هستند؛ اول نتانیاهو، که ایده او این بود مذاکرات با ایران از نوع توافق با لیبی باشد! ولی دیدیم که خیلی خیلی متفاوت شد. دوم تندروهای داخلی که نمیتوانند درک روشنی از سیاست و تعامل بینالمللی داشته باشند، و سوم گروههای اپوزیسیون خارج از کشور که آنها هم کاملاً مات شدند.
،حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی درگفتگویی درمورد مذاکران بین ایران و آمریکا گفت: مذاکرات مسقط نشان داد برخلاف چیزی که توسط مخالفین مذاکره القاء میشود موقعیت جمهوری اسلامی و جایگاه ایران در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه آنقدر مستحکم است که میتواند برای امنیت خاورمیانه و آرامش در منطقه خلیج فارس سازنده و کارساز باشد. این مذاکرات استحکام نظام را نشان داد و خوشبختانه در مسیر بهبود قرار گرفتیم. ملت ایران، کشور ایران مستوجب زحمات جدید نبود.
مرعشی ادامه داد: ملت ایران ملت نجیبی است، ملتی است که همیشه صلحطلب بوده و خوشبختانه جایگاه رفیع ملت ایران در این مذاکرات برای دنیا کاملاً مشخص شد. الان در دنیا سه گروه مخالف مذاکره هستند؛ اول نتانیاهو، که ایده او این بود مذاکرات با ایران از نوع توافق با لیبی باشد! ولی دیدیم که خیلی خیلی متفاوت شد. دوم تندروهای داخلی که نمیتوانند درک روشنی از سیاست و تعامل بینالمللی داشته باشند، و سوم گروههای اپوزیسیون خارج از کشور که آنها هم کاملاً مات شدند.
ایران برای حل و فصل مسائل بسیار پیچیده اقتصادی مثل کسری بودجه، وضع بانکها، سرمایه گذاری، کمبود برق نسبت به مصرف، کمبود گاز، وضعیت بنزین، و همه مسائلی که به اسم ناترازیها با آن مواجه هستیم، نیازمند سرمایهگذاری و تکنولوژی است، از طرفی آمریکاییها هم میخواهند فاصله رشد اقتصادشان را با چین زیاد کنند. راهبرد اساسی در آمریکا این است که نباید چین به اقتصاد آمریکا نزدیک شود. آمریکا میخواهد اقتصادش را رشد بدهد، پس به نوعی می توان گفت که در شرایط امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکاییهاست.
این فعال سیاسی و مدیر اجرایی با سابقه با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد و تمرکز بر موضوع تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید با جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی،گفت: بنابراین هم ما و هم آمریکایی ها نیاز داریم که روی موضوع اقتصاد تمرکز کنیم. دیپلماسی اقتصادی می تواند زمینه را برای حل و فصل تدریجی مسائل و اختلافات بین ایران و آمریکا را فراهم کند به نظر می رسد آقای پزشکیان نیز موضوع سرمایه گذاری را خیلی جدی گرفته است.
«مرعشی در پاسخ به این سوال که ظاهرا وزیر کشور نشستی با مسئولین احزاب داشته است. ارتباط دولت با احزاب چگونه است؟ » پاسخ داد: من به احترام آقای وزیرکشور به جلسه رفتم، ولی اصلا قبول ندارم که ما در مملکت ۱۲۰ حزب داشته باشیم؛ این یعنی ما اصلا حزب نداریم نه اینکه ۱۲۰ حزب داشته باشیم! مگر در ایران ۱۲۰ نحله فکری و سیاسی وجود دارد که به تبع آن ۱۲۰ حزب داشته باشیم؟
حال اگر آقای پزشکیان از این گردنه اقتصادی عبور کرد و مشکلات مردم حل و فصل شد، میتوانیم سامان سیاسی کشور و تقویت احزاب را به ایشان پیشنهاد بدهیم. به نظر من کشور حداکثر ۴ حزب میخواهد، چون ما ۴ نحله فکری اصولگرایان میانه، اصولگرایان رادیکال، اصلاحطلبان میانه، و اصلاحطلبان رادیکال داریم، بیش از این ۴ نحله در کشور تفکر دیگری وجود ندارد و واقعیت ندارد. بعد هم باید بپذیریم که هر نحله فکری به اندازه وزن رأی و نفوذی که در مردم دارد به همان اندازه در حکومت حرف بزند. اصلا نباید کسی حذف شود، ولی هر کس باید به اندازه وزنش حرف بزند، نه اینکه کسی که وزنی ندارد بنشیند جای اکثریت.
مرعشی درپایان تصریح کرد و گفت: افزایش قدرت استانداران کار خیلی خوبی است، ولی اینکه در اوایل کار نوعی از فدرالیسم مطرح شده بود، این مدل برای ایران مناسب نیست. افزایش اختیارات استانداران خوب است. ما زمانی که استاندار شدیم اختیاراتی داشتیم که الان استاندارن آن اختیارات را ندارند. و به تدریج با افزایش نقش نهادهای نظارتی، همه اختیارات را گرفتند، آن کارهایی که من در کرمان انجام دادم اگر الان میخواستم انجام دهم یک مورد از آنها را هم نمیتوانستم!