مولوی عبدالحمید در نماز جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ گفته باید به زنان حرمت قائل شد اما شما می‌بینید زنان را می‌گیرند و در زندان می‌اندازند. اگر دست من بود یکی از زنان را در زندان نمی‌گذاشتم

مولوی عبدالحمید
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در نماز جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ در مسحد مکی این شهر گفته گاهی ما از رفتار دیگران شرمنده می‌شویم؛ وقتی ما انسان‌های مستکبر و ظالم را می‌بینیم شرمنده می‌شویم و تاریخ را شاهد می‌گیریم که آنها بد عمل کردند و در دنیا ظلم کردند.
باید ببینیم فرعون‌ها و متکبران در تاریخ چه کردند که نام آنها به بدی ماندگار شد

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفته در مقابل صالحین و نیکان و فرهیختگان قرار دارند که ما باید انتخاب کنیم به راه کدام از اینها می‌رویم. ما باید از حضرت عیسی و حضرت موسی و حضرت محمد الگو بگیریم. البته نیکان فقط در پیامبران خلاصه نمی‌شوند. باید بدانیم بدان چه کردند که بد شدند؛ باید ببینیم فرعون‌ها و متکبران در تاریخ چه کردند که نام آنها به بدی ماندگار شد.

او گفته شما زن فرعون را ببینید که مقابل فرعون ایستاد. او یک شیرزن بود که در مقابل پادشاه ظالم ایستاد. این یعنی برتری ارثی نیست زیرا اگر ارثی بود، پسر حضرت نوح هم از برتران تاریخ بود، بلکه برتری به ایمان و عمل و دانش است.

بیشتر بخوانید: مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان: هیچ حکومتی با اسلحه و زندان نتوانسته قدرتش را حفظ کند
حرمت مادرانه شهید خدانور لجعی باعث شد او حرمت بیابد

به گزارش رویداد۲۴ مولوی عبدالحمید گفته باید برای زنان توجه شود، حقوق زنان رعایت شود، حرمت زنان باید رعایت شود. مادر شهید خدانور لجعی از شهداری زاهدان را ببینید. از مادرش پرسیدم خدانور چه می‌کرد، می‌گفت خدانور می‌آمد دست و پاهای مرا می‌بوسید و به من محبت می‌کرد و می‌گفت آرزو دارم در راه الله شهید شوم. ظاهر خدانور را وقتی نگاه می‌کردیم متوجه نمی‌شدیم اما این حرمت مادرانه بود که در او وجود داشت زیرا زن و مادر و همسر شریک زندگی انسان هستند و خدمات بزرگی انجام می‌دهند و در جامعه محبوبیت دارند.
اگر دست من بود، همه زنان و زندانیان سیاسی را آزاد می‌کردم

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفته بسیاری از پدران حاضرند بمیرند اما اتفاقی برای دخترشان نیفتد بنابراین باید به زنان حرمت قائل شد اما شما می‌بینید زنان را می‌گیرند و در زندان می‌اندازند. اگر دست من بود یکی از زنان را در زندان نمی‌گذاشتم، مگر کسی که قتلی یا جنایتی کرده اما زنی که حرفی زده یا روسری را سوزانده، نباید در زندان باشد. همینکه زنان روسری را آتش زدند، به خاطر عملکرد ما بوده است؛ این در حالی است که زنان ایران روسری را دوست دارند و رفتارهای امروز آنها عکس‌العمل رفتارهای ماست.

مولوی عبدالحمید گفته زنان منزوی بودند و حقوق آنها رعایت نشده است. قرآن حقوق آنها را مساوی قرار داده اما ما آن را مساوی نپنداشتیم. خدا حکیم است و بنده‌ها را حکمت داده است و حکومت‌های دنیا باید حکمت را رعایت کنند.

او گفته علاوه بر زنان می‌بینیم که حکم‌های سنگین برای بچه‌ها صادر می‌شود. اما این دستور دین نیست. در دین دستور داده شده که به زنان و سالخوردگان و بچگان آسیب نرسانیم. اگر کودک کاری کرد، باید از بزرگتر او خسارت گرفت نه اینکه بچه‌ها را در زندان نگاه داریم تا بزرگ شوند و بعد آنها اعدام کنند. شما ببینید چقدر بچه کشته شده است! این‌ها دردآور است. بچه را زندان نکنید.در اثر بی‌احتیاطی یک مامور هم یک بچه دیروز کشته شد. خدا به بندگان بی‌رحم رحم نمی‌کند.
انتقاد مولوی عبدالحمید از برخورد با همسر و دختر علی دایی

مولوی عبدالحمید در ادامه به ماجرا علی دایی اشاره کرد و گفت برگرداندن همسر و فرزند علی دایی چقدر بد بود. آنها می‌خواهدن بروند، خب بگذارید بروند. همین که ترحم ندارید و نگاه‌ها کوتاه است، مشکل ایجاد می‌شود.
اگر انتقاد نباشد، استبداد رخ می‌دهد

او گفته الان تا کسی انتقاد می‌کند، او را می‌خواهند؛ اگر انتقاد نباشد، استبداد رخ می‌دهد و باید از آن استقبال کرد نه اینکه تحمل نکرد و تا صحبت و خواسته‌ای مطرح شد و از کمبودی سخن گفت، ناراحتی پیش بیاید. همه ضعف داریم و باید آن را بپذیریم و در پی اصلاح آن باشیم و با مردم کنار بیاییم.

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفته مردم ایران چه می‌خواهند؟ آنها عدالت و آزادی می‌خواهند و سال ۵۷ برای همین انقلاب کردند تا بین زن و مرد تفاوتی نباشد و بین مردم تبعیض نباشد. الان همه مردم از تبعیض ناراضی هستند. در دین رسمی کشور هم بین پیروان تبعیض وجود دارد. در گزینش‌ها تبعیض ایجاد می‌کنند. الان همه شاکی هستند و برای همین به خیابان‌ها آمدند.

مولوی عبدالحمید گفته بگذارید مردم تجمع کنند و حرف بزنند اما کسی خشونت نکند و تخریب نکند؛ مسالمت‌آمیز اعتراض کنید. می‌گویند اینها تجزیه‌طلب هستند در حالی که ما مخالف سرسخت تجزیه هستیم. این ما و قوم بلوچ و قوم عزیز ترک و ترکمن و کرد و لر و گیلکی هستیم که مخالف تجزیه هستیم. ما برادریم و همه یکی هستیم. امروز بوی محبت از ایران می‌آید و ما همدردی همه ایرانیان را همدردی می‌کنیم و همه آنها برای ما عزیز هستند و هر ایرانی حق انسانی دارد.
حقوق انسانی بهاییان و کسانی که حتی خدا را قبول ندارند باید رعایت شوند

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفته اگر کسی بهایی هم باشد، باید حقوق شهروندی او را رعایت کرد. حتی اگر کسی خدا را قبول ندارد، باید حقوق انسانی و شهروندی‌اش رعایت شود.

الان ایرانیان خارج از کشور دارند دنیا را می‌سازند. ایرانیان دارند کانادا و آمریکا و … را با نخبگی خود می‌سازند و امیدواریم اینها بتوانند به ایران بازگردند و کشور را بسازند. ما باید برای همه رحمت باشیم. دولت‌ها باید خدمتگزار باشند؛ رحمت باشند. افتخاز دولت‌ها باید این باشد که برای مسلمان و غیرمسلمان رحمت باشند.
درخواست مولوی عبدالحمید برای حضور زنان در نماز جمعه

مولوی عبدالحمید گفته از خواهران درخواست دارم در نماز جمعه شرکت کنند و بیایند و نماز خودشان را بخوانند. الان قسمت خواهران درست شده و تاکید می‌کنیم زنان در نماز شرکت کنند.
خواستند به من ماشین بدهند، گفتم ماشین شما را نمی‌خواهم

مولوی عبدالحمید در پایان گفته من با کسی مشکل شخصی ندارم و تا کنون چیزی از جمهوری اسلامی نخواسته‌ام و در تمام انتخابات‌ها هم شرکت کرده‌ام. به من گفتند به امامان جمعه ماشین می‌دهیم اما من گفتم ماشین شما را نمی‌خواهم سوار نمی‌شوم و ماشین را نگرفتم و زندگی خودم را بر پادشاهی ترجیح می‌دهم. عالمان دین نباید در راس کار باشد و حکومت‌داری کار متخصصان است و ما نباید در این کار ورود کنیم تا حرمت عالم در جامعه حفظ شود. همه بدانند کسانی فکر می‌کنند من دنبال شهرت هستم اما اینطور نیست و من دنبال آزادی و عدالت برای مردم ایران هستم زیرا مردم ایران حق دارند در دنیا عزت داشته باشند و سربلند باشند.

دیدگاهتان را بنویسید