🔹چالش و بگو‌مگوی تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه حالا دست‌کم هفت هشت سالی هست که سر دنبال‌کنندگان این مبحث را گرم نگه داشته؛ موافقان تعطیلی شنبه‌ها به‌دلایلی نظیر «هماهنگ‌شدن با الگوی جهانی»، «افزایش زمان برای فرایندهای تجاری و مبادلات با بازارهای جهانی» و…تعطیلی آن را مناسب می‌دانند.

🔹در مقابل پنج‌شنبه‌ایسم‌ها! به‌دلایلی از قبیل «منع شرعی مشابهت با یهود(یا اسرائیل) در فرض تعطیلی روز شنبه»!، «نیمه‌تعطیل بودن پنج‌شنبه» و… با تعطیلی شنبه مخالفت می‌کنند، همانند توئیت معروف میرسلیم، نماینده اصولگرای جنجالی تهران که در این راستا عنوان کرده: «این چه افتخاری است که بعضی افراد پیشنهاددهنده و مدافع تعطیلی روز شنبه، مانند اسرائیل شده‌اند؟»

🔹‌این در حالی است که به‌رغم اینگونه نقطه‌نظرات و ادعاهای سیاسی، از دیدگاه دینی تا جایی که بررسی‌ها نشان می‌دهد «منع شرعی مشابهت با یهود» که یحتمل قوی‌‌ترین دلیل مخالفت با تعطیلی شنبه‌ها است، مبنای دقیق و بنیان قابل اعتنایی نه در احکام معتبر شرعی و نه در آرای مراجع اسلامی و حتی شیعه ندارد وَ اِلا پیشتر در بسیاری از ممالک مسلمانی که اکنون دارای روز تعطیل شنبه هستند، جلوی این امر گرفته می‌شد، ازجمله کشورهایی نظیر لبنان و عراق که نزدیکترین تشابه دینی و اعتقادات مذهبی را به کشور ما داشته و در هر دو کشور روز شنبه تعطیل است.

🔹فعالان مدنی و بخش خصوصی کارزاری را در مخالفت با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها برقرار کرده و از گروه‌های مختلف مردم درخواست کرده برای امضاء آن اقدام نمایند. حالا باید دید مجلس انقلابی و دولت مردمی که گفته می‌شود در پشت این طرح مجلس قرار دارد، در مواجهه با امواج این مخالفت‌ها تسلیم می‌شوند یا همانند بسیاری از امور مسیر خویش را از راه‌های غیره کارشناسانه و ناهمسو با رویکردهای عقلانی و جامعه مدنی انتخاب می‌نمایند./هم‌میهن

دیدگاهتان را بنویسید