امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: کسی که با جرئت حکم اعدام صادر می‌کند، به آتش جهنم جرئت پیدا کرده است.
هشدار مولوی عبدالحمید به صدور حکم اعدام برای معترضان
[
کانال رسمی دفتر مولوی عبدالحمید نوشته است که وی در خطبه‌های نماز جمعه ۱۱ آذر ۱۴۰۱ با اشاره به صدور حکم اعدام برای برخی از معترضان به جرم محاربه، این اقدام را خلاف حکم قرآن دانسته و نسبت به عواقب صدور چنین احکامی هشدار داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مهم ترین بخش های خطبه های نماز جمعه مولوی عبدالحمید را در ادامه می خوانید:

حکم محاربه علیه کسانی که اعتراض کرده‌اند و احیانا مرتکب خطایی هم شده‌اند، برداشت اشتباه از قرآن است. کسی که با سنگ و چوب یا داد و بیداد اعتراض کرده نباید به محاربه متهم شود. آنچه قرآن از آن با عنوان «محاربه» یاد کرده آن است که گروهی به صورت مسلحانه وارد شده و درگیر بشوند. من برای بسیاری از قضات می‌ترسم که روز قیامت نزد خداوند مواخذه می‌شوند. من خیرخواهانه می‌گویم کسی که با جرئت حکم محاربه و اعدام صادر می‌کند، بر آتش جهنم جرئت پیدا کرده است.
کاشت اقساطی مو با بروزترین تجهیزات روز دنیا (فقط روزی 20هزارتومان!)
برای داشتن درآمد 1 میلیونی در روز، کلیک کنید

در حدیث آمده است: «أَجرَؤکُم عَلى الفتیا أَجرَؤُکُم عَلى النّارِ»؛ (باجرئت‌ترین شما بر [صدور] فتوا با جرئت‌ترین شما بر آتش [جهنم] است.) قضات باید توجه کنند که اگر به کسی که حقش اعدام نباشد، چنین حکمی بدهند، باید در روز قیامت پاسخگو باشند. کسی که حق را ناحق بکند و ناحق را حق جلوه بدهد، حتی اگر سر مویی باشد، روز قیامت مواخذه می‌شود. ما در صدر اسلام در میان اهل‌بیت و صحابه اعدام نداریم. بررسی کنید ببینید چند اعدام در صدر اسلام انجام شده است؟ الگوی ما صدر اسلام است و هر کس از آن عدول کند، برداشت نادرست از اسلام است.»

بعضی از گروه‌هایی که خودرا جهادی می‌گویند مردم را ترور می‌کنند و احترام مسجد و علما را هم نگه نمی‌دارند و خیال می‌کنند که در مسیر اسلام هستند اما چنین نیست. باید هر آیه و حدیثی را به زندگی آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم برگردانیم که بالاترین مفسر قرآن است. باید بیندیشیم و به عنوان حاکم و قاضی کاری نکنیم که آخرتمان آتش بگیرد و گرفتار عذاب جهنم بشویم. این‌ها صحبت‌های علمی و خیرخواهانه است. من غرضی ندارم.

این اشتباه است که بگوییم این‌ها عضو گروهک و محارب هستند و باید آن‌ها را کشت. این مسائل بحث شرعی می‌طلبد و من حاضرم در این باره بحث کنم. بحث را آزاد بگذارید در تلویزیون که مردم بشنوند. کسانی که قانون جزایی ما را تدوین کرده‌اند، انسان‌هایی مانند ما بوده‌اند. ما بارها در همین مصلی عرض کرده‌ایم که باید در این قانون‌ها تجدیدنظر شود.
هم اکنون دیگران می خوانند

ماجرای مسمومیت و بدحالی دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج چیست؟
خبر مهم دادستان کل کشور | در حال کار بر روی مساله حجاب هستیم | پلیس امنیت اجتماعی تعطیل نمی شود

کتک‌زدن، توهین‌کردن و تعرض‌کردن به زندانی خلاف تعلیم حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم، اهل‌بیت و صحابه است. انسان با دشمن و مخالف خود هم باید به خوبی رفتار کند. مگر این نیست که ما مسلمانیم؟ شما هم با زندانی‌ها اسلامی رفتار کنید. اتهام محاربه نزنید. معترض با محارب و مفسد متفاوت است. این‌ها اعتراض دارند. ملت ۴۳ سال تحمل کرده‌اند و حالا که اعتراضی کرده‌اند شما هم تحمل کنید.

اعتراض مردم باید سالم باشد و به اموال عمومی، مأموران و هیچ‌چیز دیگری نباید تعرض شود. من و شما هم باید تحمل کنیم. معترضان هم‌وطنان ما هستند که مشکلاتی دارند. شاید ما مشکلاتشان را درک نکنیم اما این مشکلات باید شنیده شوند. ما گفته‌ایم که ندای مردم را بشنوید که چه می‌گویند. بسیار مهم است که انسان با مخالفان و منتقدان بنشیند و کمال در این است. هیچ‌وقت نباید راه انتقاد بسته شود؛ چرا که جلوگیری از انتقاد، استبداد به وجود می‌آورد. یکی نرم و ملایم انتقاد می‌کند و یکی به سختی. از پیامبر و خلفای راشدین و بزرگان اهل‌بیت خشن انتقاد شده اما آن‌ها با حلم و صبوری پاسخ داده‌اند. کسی که در حق او ظلم شده، صدایش بلند است و این صدای بلند را باید تحمل کنیم. این تعلیم فقط برای صاحبان قدرت و حکومت نیست. تک‌تک علما، ریش‌سفیدان، نخبگان و زنان و مردان باید از سیره آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم اتباع کنند.

اگر قانون یا عملکردی خلاف خواست مردم است، باید تغییر کند، مردم از تبعیض و فشار و فقر خسته شده‌اند

دیدگاهتان را بنویسید